ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Απολαυστικά ιταλικά μπισκότα αμαρέτι: Η απλή συνταγή για να συνοδεύσεις το αγαπημένο σου ρόφημα

Χορηγούμενο

Τα αμαρέτι είναι ιταλικά μπισκότα αμυγδάλου που χαρακτηρίζονται από την αφράτη υφή τους και την ελαφριά γεύση αμυγδάλου.  Συνήθως πλάθονται σε μπαλάκια, περνιούνται από ζάχαρη άχνη και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν ελαφριά χρυσαφί χρώμα. Συνήθως σερβίρονται ως γλυκό με καφέ ή τσάι, αλλά είναι δημοφιλή και ως σνακ σε πολλές χώρες.

 

Χορηγούμενο

Υλικά:

500 γραμμάρια αμυγδάλου σε σκόνη (πούδρα)
130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Εσάνς αμυγδάλου (υγρό άρωμα αμυγδάλου)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά, κοσκινίζουμε την πούδρα αμυγδάλου και την ανακατεύουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.

Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη και να ασπρίσουν.

Χορηγούμενο

Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και το υγρό εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών.

Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να προκύψει ένα απαλό μίγμα.

Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από τη ζάχαρη άχνη.

Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο σε κάθε amaretti και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.

Χορηγούμενο

Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμη λειτουργία.

Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button