500 γραμμάρια αμυγδάλου σε σκόνη (πούδρα)
130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Εσάνς αμυγδάλου (υγρό άρωμα αμυγδάλου)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα
Αρχικά, κοσκινίζουμε την πούδρα αμυγδάλου και την ανακατεύουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και το υγρό εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να προκύψει ένα απαλό μίγμα.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από τη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο σε κάθε amaretti και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμη λειτουργία.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ψυχρολουσία: Ο Τραμπ ετοιμάζεται για έναν «παρατεταμένο» πόλεμο με την Κίνα; Ο πλανήτης πιο κοντά…
Νίκος Γαλανός: Η τελευταία συγκλονιστική εμφάνιση στη Γη της Ελιάς με τη μοναδική ερμηνεία του…
Οργή και σάλος Συνέλαβαν ηλικιωμένη γυναίκα επειδή απλά κρατούσε ένα πλακάτ για τις αμβλώσεις έξω…
Πατέρας πέντε παιδιών εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρός σε στοιχειωμένη λίμνη Η τραγωδία και ο ανατριχιαστικός…
Θρίλερ με μέλη της ουκρανικής αποστολής διαπραγματεύσεων που φέρεται να αυτομόλησαν στην Ρωσία... Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς…
Πως μια εντυπωσιακή 21χρονη αεροσυνοδός κινδυνεύει να γίνει τροφή για ποντίκια; Το απίστευτο μπλέξιμο και…