500 γραμμάρια αμυγδάλου σε σκόνη (πούδρα)
130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Εσάνς αμυγδάλου (υγρό άρωμα αμυγδάλου)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα
Αρχικά, κοσκινίζουμε την πούδρα αμυγδάλου και την ανακατεύουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και το υγρό εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να προκύψει ένα απαλό μίγμα.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από τη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο σε κάθε amaretti και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμη λειτουργία.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Ασυγκράτητος ο Απόστολος Λύτρας σε καυτά στιγμιότυπα με τη νέα του σύντροφο σε δημόσια θέα…
Παίκτρια του GNTM έκανε σεξ με δημοσιογράφο της εκπομπής και η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε τα…
Ένα 2χρονο κοριτσάκι στην περιοχή των Χανίων έχασε τη ζωή του από πνιγμό. Η μητέρα…
Οι Γεωργιανοί προσέρχονται στις Κάλπες το Σάββατο (26/10) για να συμμετάσχουν σε βουλευτικές εκλογές. Θεωρούνται…
Ένας άνδρας στο Νοσοκομείο του Βόλου δίνει μάχη για τη ζωή του. Μετά από περιστατικό…
Οι πόρτες νέας τεχνολογίας συνδυάζουν την αισθητική με την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα. Χρησιμοποιώντας καινοτόμα…