500 γραμμάρια αμυγδάλου σε σκόνη (πούδρα)
130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Εσάνς αμυγδάλου (υγρό άρωμα αμυγδάλου)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα
Αρχικά, κοσκινίζουμε την πούδρα αμυγδάλου και την ανακατεύουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και το υγρό εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να προκύψει ένα απαλό μίγμα.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από τη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο σε κάθε amaretti και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμη λειτουργία.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα προκήρυξη 4ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ, η οποία προβλέπει την πλήρωση συνολικά…
Μια εκτεταμένη δράση επιμόρφωσης για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ)…
Στον «αέρα» του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Πρεσάρισμα», ο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού, Διονύσης…
Τραγικό τέλος επεφύλαξε η μοίρα σε έναν 22χρονο φοιτητή, ο οποίος άφησε την τελευταία του…
Νέα βαριά απώλεια για τη Φαίη Σκορδά... Τι πυροδότησε το ξαφνικό πρόβλημα της υγείας της;…
Γιάννης Πλούταρχος: Η εμμονική θαυμάστρια που είχε κάνει τη ζωή του τραγουδιστή Κόλαση αποκαλύφθηκε και…