500 γραμμάρια αμυγδάλου σε σκόνη (πούδρα)
130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Εσάνς αμυγδάλου (υγρό άρωμα αμυγδάλου)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα
Αρχικά, κοσκινίζουμε την πούδρα αμυγδάλου και την ανακατεύουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και το υγρό εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να προκύψει ένα απαλό μίγμα.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από τη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο σε κάθε amaretti και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμη λειτουργία.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…
Άγριο θρίλερ στη Μεσσηνία Δύο νεκροί από πυροβολισμούς μέσα σε κάμπινγκ στη Φοινικούντα μετά από…
Τα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος έχει τελειώσει και έρχεται χωρισμός Υπάρχει τρόπος να…
Νοσοκομείο Νίκαιας: Η νέα ανακοίνωση για τον Πάνο Ρούτσι και το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε…