500 γραμμάρια αμυγδάλου σε σκόνη (πούδρα)
130 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Εσάνς αμυγδάλου (υγρό άρωμα αμυγδάλου)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Κρυσταλλική ζάχαρη για πασπάλισμα
Αρχικά, κοσκινίζουμε την πούδρα αμυγδάλου και την ανακατεύουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.
Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν αφρώδη και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου και το υγρό εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα της αμυγδαλόπαστας και το προσθέτουμε στα ασπράδια αυγών.
Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να προκύψει ένα απαλό μίγμα.
Πλάθουμε το μίγμα σε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε πρώτα από την κρυσταλλική ζάχαρη και στη συνέχεια από τη ζάχαρη άχνη.
Τοποθετούμε ένα αμύγδαλο σε κάθε amaretti και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμη λειτουργία.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Κένεθ Κόλεϊ. Γνωστός για…
Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, μια 23χρονη γυναίκα έζησε στιγμές τρόμου στο Ίλιον. Όταν…
Συγκλονιστικό Θαύμα της Παναγίας μπροστά σε 70000 ανθρώπους... Οι μυστικές προφητείες και οι αντίδραση των…
Το αποκάλυψαν Γιώργος Αγγελόπουλος και Δήμητρα Βαμβακούση: Στο φως η άγνωστη ζωή τους και τα…
Χαμός: Ποιοί και γιατί μπλοκάρουν τα έργα στο Ελληνικό; Καταγγελίες με εξώδικα και σφοδρές αντιδράσεις…
Ο Σπύρος Δημητρίου εμφανίστηκε στον γάμο του Απόστολου Λύτρα με μελαχρινή καλλονή στο πλευρό του…