ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Απολαυστικές μελιτζάνες με παρμεζάνα

Ένας καλοκαιρινός συνδυασμός που ξεχωρίζει!

Χορηγούμενο

Μελιτζάνες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα: Ένας καλοκαιρινός συνδυασμός που ξεχωρίζει!

Συστατικά:

1,5 κιλό μελιτζάνες
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 ml ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες ντομάτες
2 κουταλιές σούπας χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
250 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Χορηγούμενο

Τρόπος Προετοιμασίας:

  • Αρχικά κόβεις τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μεσαίες φέτες και τις τοποθετείς σε σουρωτήρι. Ρίχνεις αρκετό αλάτι από πάνω και τις αφήνεις να ξεκουραστούν για περίπου 1 ώρα.
  • Μετά ξεπλένεις τις μελιτζάνες με άφθονο κρύο νερό και τις απορροφάς με απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζεις τις μελιτζάνες με το αλεύρι και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
  • Στη συνέχεια αλείφεις ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί με λάδι ή βούτυρο.
  • Έπειτα ζεσταίνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες λίγες λίγες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές.
  • Επιπλέον προσθέτεις ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ακουμπάς τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσεις το επιπλέον λάδι.
  • Επίσης τις τοποθετείς στο σκεύος και προσθέτεις πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας ντομάτας και βασιλικό πάνω από κάθε μία μελιτζάνα.
  • Έπειτα ρίχνεις παρμεζάνα και μοτσαρέλα και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες στρώσεις.
  • τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα.
  • Τέλος τις αφήνεις να κρυώσουν για 20-25 λεπτά και σερβίρεις.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button