ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Απολαυστικές μελιτζάνες με παρμεζάνα

Ένας καλοκαιρινός συνδυασμός που ξεχωρίζει!

Χορηγούμενο

Μελιτζάνες με παρμεζάνα και μοτσαρέλα: Ένας καλοκαιρινός συνδυασμός που ξεχωρίζει!

Συστατικά:

1,5 κιλό μελιτζάνες
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
500 ml ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες ντομάτες
2 κουταλιές σούπας χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
250 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Χορηγούμενο

Τρόπος Προετοιμασίας:

  • Αρχικά κόβεις τις μελιτζάνες κατά μήκος σε μεσαίες φέτες και τις τοποθετείς σε σουρωτήρι. Ρίχνεις αρκετό αλάτι από πάνω και τις αφήνεις να ξεκουραστούν για περίπου 1 ώρα.
  • Μετά ξεπλένεις τις μελιτζάνες με άφθονο κρύο νερό και τις απορροφάς με απορροφητικό χαρτί.
  • Πασπαλίζεις τις μελιτζάνες με το αλεύρι και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
  • Στη συνέχεια αλείφεις ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί με λάδι ή βούτυρο.
  • Έπειτα ζεσταίνεις 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρεις τις μελιτζάνες λίγες λίγες σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές.
  • Επιπλέον προσθέτεις ελαιόλαδο αν χρειαστεί και ακουμπάς τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί για να αφαιρέσεις το επιπλέον λάδι.
  • Επίσης τις τοποθετείς στο σκεύος και προσθέτεις πιπέρι, 4 κουταλιές σούπας ντομάτας και βασιλικό πάνω από κάθε μία μελιτζάνα.
  • Έπειτα ρίχνεις παρμεζάνα και μοτσαρέλα και συνεχίζεις με τις υπόλοιπες στρώσεις.
  • τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα.
  • Τέλος τις αφήνεις να κρυώσουν για 20-25 λεπτά και σερβίρεις.

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button