Αντί να φτιάξουμε ζύμη πίτσα, επιλέγουμε ένα γαλλικό καρβέλι για βάση, δημιουργώντας μια πίτσα με τραγανή εξωτερική επιφάνεια και αφράτο εσωτερικό. Ενώ η γεύση είναι ήδη απολαυστική, αποφασίσαμε να την απογειώσουμε. Αλείψαμε το ψωμί με βούτυρο σκόρδου, δημιουργώντας μια κρούστα που θυμίζει λαχταριστό ψωμί σκόρδου, συνδυάζοντας έτσι δύο αγαπημένες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας σε μία!
Συστατικά
1 φραντζόλα γαλλικό ψωμί
4 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 γ. μαρινάρα ή σάλτσα πίτσας
1 1/2 γ. τριμμένη μοτσαρέλα
Φέτες πεπερόνι
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Νιφάδες θρυμματισμένες κόκκινες πιπεριές
Φρεσκοκομμένος βασιλικός, για επικάλυψη
Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόψτε το ψωμί κατά μήκος στη μέση. Αναμείξτε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο και απλώστε το ομοιόμορφο στην κομμένη πλευρά του ψωμιού. Ψήστε για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει μια ελαφριά τραγανότητα.
Βήμα 2
Απλώστε τη μαρινάρα πάνω στο ψωμί και προσθέστε τη μοτσαρέλα, τις φέτες πεπερόνι, την παρμεζάνα και λίγες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Ξαναβάλτε το στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 3
Πασπαλίστε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε.
Χορηγούμενο