Η πορτοκαλόπιτα, ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά της ελληνικής κουζίνας, βρίσκει τον ιδανικό της σύντροφο στο παγωτό σοκολάτα. Ωστόσο αυτός ο αναπάντεχος συνδυασμός δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία, που παντρεύει τη ζεστή, αρωματική και σιροπιαστή υφή της πορτοκαλόπιτας με τη δροσερή, πλούσια γεύση της σοκολάτας. Επίσης το αποτέλεσμα είναι ένα επιδόρπιο που ικανοποιεί τόσο όσους αναζητούν την κλασική γλύκα όσο και εκείνους που θέλουν μια πιο μοντέρνα και δροσερή προσέγγιση.
Ο γνωστός σεφ Πέτρος Συρίγος μοιράζεται μια απλή και πετυχημένη συνταγή, για να φτιάξετε την πιο νόστιμη πορτοκαλόπιτα. Και να την απολαύσετε με το αγαπημένο σας παγωτό σοκολάτα.
Συνταγή για Πορτοκαλόπιτα με Παγωτό Σοκολάτα
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 4 αυγά
- 220 γρ. ζάχαρη
- 250 ml ηλιέλαιο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 250 γρ. γάλα βανίλια
- Παγωτό σοκολάτα για το σερβίρισμα
Οδηγίες Εκτέλεσης
Προετοιμασία του φύλλου: Αρχικά κόψτε το φύλλο κρούστας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και απλώστε τα σε ένα ταψί. Έπειτα ψήστε τα για περίπου 40 λεπτά στους 100°C μέχρι να γίνουν τραγανά. Καθώς αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για την τραγανή υφή του γλυκού.
Προετοιμασία του μείγματος: Επίσης σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα βανίλια.
Σύνθεση του γλυκού: Κατόπιν προσθέστε σταδιακά τα ψημένα και ξεραμένα κομμάτια του φύλλου στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Ψήσιμο: Έπειτα μεταφέρετε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα (περίπου 20×30 εκ.) και ψήστε το στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
Σερβίρισμα: Επιπλέον αφήστε την πορτοκαλόπιτα να κρυώσει εντελώς. Μετά σερβίρετε κάθε κομμάτι με μια γενναία μπάλα παγωτό σοκολάτα. Η αντίθεση της ζεστής, σιροπιαστής πίτας με το παγωμένο, κρεμώδες παγωτό θα σας εντυπωσιάσει.
Καλή σας επιτυχία!
Χορηγούμενο