Δεν υπάρχει τίποτα πιο παρήγορο και απολαυστικό από τον συνδυασμό ενός ζεστού ροφήματος —καφέ ή τσαγιού— με τη γλύκα και το άρωμα ενός φρεσκοψημένου κουλουριού βανίλιας. Αυτά τα κλασικά κουλουράκια είναι το τέλειο “comfort food”, γεμίζοντας το σπίτι με ζεστασιά και μια υπέροχη μυρωδιά.
Υλικά που θα Χρειαστείτε
| Υλικό | Ποσότητα | Σημείωση |
| Βούτυρο αγελάδας | 200 γρ. | Σε θερμοκρασία δωματίου. |
| Αλεύρι για όλες τις χρήσεις | 400 γρ. | |
| Λευκή κρυσταλλική ζάχαρη | 130 γρ. | + 1 κουταλιά για το πασπάλισμα |
| Αυγό | 1 | |
| Εκχύλισμα βανίλιας | 1 κ.γ. | Ή σπόροι από 1 λοβό βανίλιας. |
| Αλάτι | Μια πρέζα |
Εκτέλεση: Βήμα προς Βήμα
-
Ζύμωμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά (βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη, αυγό, βανίλια, αλάτι). Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη.
-
Ξεκούραση: Σκεπάζουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Αυτό βοηθάει στο πλάσιμο και στο να διατηρήσουν τα κουλουράκια το σχήμα τους στο ψήσιμο.
-
Προθέρμανση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
-
Πλάσιμο: Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης (περίπου 20 γρ. το καθένα) και τα πλάθουμε στο σχήμα που προτιμάμε, όπως πλεξούδες, δαχτυλίδια ή σαλιγκάρια.
-
Ψήσιμο: Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήνουμε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με την επιπλέον κουταλιά ζάχαρη.
-
Χρόνος Ψησίματος: Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα με την αγαπημένη σας κούπα καφέ!
Χορηγούμενο

