Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Αρωματικές σαρδέλες με κρασί και κυκλαδίτικη κάππαρη: Ένα εξαιρετικό πιάτο!

Σαρδέλες ζουμερές με πλούσιο άρωμα κρασιού!

Χορηγούμενο

Σαρδέλες ζουμερές με πλούσιο άρωμα κρασιού και την κοφτερή γεύση της κυκλαδίτικης κάππαρης. Εξαιρετικό πιάτο!

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό σαρδέλες (κατά προτίμηση ανοιγμένες στη μέση και ξεκοκαλισμένες)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ή φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • Φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για την παρασκευή των σαρδελών με κάππαρη, μουστάρδα και κρασί, πρώτα ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα των σαρδελών, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα σε μια ευρεία κατσαρόλα.

Σε μια τηγανίτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά, αδειάζοντας τη σάλτσα πάνω στις σαρδέλες.

Μαγειρεύουμε σε ισχυρή φωτιά, για περίπου 6 – 7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα ψάρια.

Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button