Υλικά
100 γρ. γλυκό τραχανά
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κατίκι
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και τον ζωμό και αφήστε το μείγμα να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, να τον τραχανά, να μένει και να μαγειρεύει για 15 λεπτά.
Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και προσθέστε σε κάθε πιάτο 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 κουταλιά κατίκι, φρέσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκα μυρωδικά πριν σερβίρετε.
Tip
Ο γλυκός τραχανάς είναι ιδανικός. Αυξομειώστε την ποσότητά του για πιο πηχτή ή πιο αραιή σούπα.
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…
Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…