Αρωματική βασιλόπιτα με χιώτικα μανταρίνια
Το αμύγδαλο ενισχύει τη γεύση της
Η Χίος μας προσφέρει τα ποιοτικά προϊόντα της για να δημιουργήσουμε αυτή την αρωματική βασιλόπιτα με μανταρίνι. Το αμύγδαλο ενισχύει τη γεύση της, προσφέροντάς της έναν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.
Υλικά
Κομμάτια: 14-16
250 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του σκεύους
450 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
5 αυγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα από 3-4 μανταρίνια χιώτικα
1 κάψουλα βανιλίνη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
220 ml χυμός μανταρίνι
220 γρ. αμυγδαλόψιχα, ψιλοτριμμένη σαν πούδρα στον πολυκόφτη
ζάχαρη άχνη ή λευκά αμύγδαλα ή σοκολάτα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
Για να ετοιμάσω τη βασιλόπιτα με αμύγδαλα και μανταρίνια, ξεκινάμε βάζοντας στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να συνδυάσουμε να αφρατέψει και να ασπρίσει. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Ρίχνουμε τον χυμό και τη σόδα, τη βανίλια και το αλεύρι σταδιακά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αλλάζουμε την ταχύτητα σε χαμηλότερη και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αμύγδαλο, χτυπώντας μέχρι να αναμειθούμε καλά τα υλικά.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ξύσμα μανταρινιού, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το οποίο βουτυρώνουμε ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο της. Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, και να γράψετε το 2017 στην επιφάνεια με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα.
Χορηγούμενο