Αυτή η συνταγή σας δίνει έναν τρόπο να φτιάξετε μια αστακομακαρονάδα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και αρωματικά μπαχαρικά. Ωστόσο το μυστικό της νοστιμιάς της κρύβεται στη βρασμένη ντομάτα και το μαγείρεμα των ζυμαρικών στο ζουμί του αστακού.
Προετοιμασία αστακών:
Αρχικά πλύνετε τους αστακούς και τοποθετήστε τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αλάτι, σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τους αστακούς για 15 λεπτά.
Προετοιμασία ντομάτας:
Επίσης σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράστε τις τριμμένες ντομάτες σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφαίρεση αστακών και προετοιμασία σάλτσας:
Αφαιρέστε τους αστακούς από την κατσαρόλα και κρατήστε το ζουμί.
Κατόπιν σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε 2-3 κουτάλες από το ζουμί των αστακών, την βρασμένη ντομάτα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά.
Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Μαγείρεμα μακαρονιών:
Βάλτε ξανά την κατσαρόλα με το ζουμί των αστακών στη φωτιά.
Έπειτα μόλις το ζουμί αρχίσει να βράζει, ρίξτε τα μακαρόνια χωρίς να τα σπάσετε.
Στη συνέχεια βράστε τα μακαρόνια για 10-12 λεπτά.
Μην σουρώσετε τα μακαρόνια. Επιπλέον με μια τσιμπίδα, μεταφέρετέ τα απευθείας από το ζουμί σε μια μεγάλη πιατέλα.
Αρχικά κόψτε τους αστακούς στη μέση κατά μήκος.
Μετά τοποθετήστε τα κομμάτια του αστακού πάνω από τα μακαρόνια.
Έπειτα περιχύστε με τη σάλτσα, καλύπτοντας τα μακαρόνια και τους αστακούς.
Σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά. Όπως μαϊντανό ή βασιλικό, για να ενισχύσετε τη γεύση της σάλτσας.
Ωστόσο αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ούζο ή λευκό κρασί στη σάλτσα για επιπλέον άρωμα.
Τέλος για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή τσίλι στη σάλτσα.
Μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου. Έχοντας ξεσπάσει αρχικά στην κοινότητα Μαλιάς…
Ένα εκτεταμένο «φαγοπότι» παράνομων επιδοτήσεων αποκαλύπτεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να…
Τραγικό τέλος είχε ένα 11χρονο αγόρι αλλοδαπής καταγωγής. Το οποίο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του…
Ο Ντονάτας Ρούμσας, ο Λιθουανός διαιτητής που απέβαλε τον Γιώργο Βαγιαννίδη στον αγώνα Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός, έχει…
Αυτή η συνταγή σας προσκαλεί να δημιουργήσετε μια δροσερή και γευστική σαλάτα. Ιδανική για τις…
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Μενίδι, προκαλώντας αναστάτωση, όταν ένα λεωφορείο εξετράπη της…