ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αστακομακαρονάδα: Μια αυθεντική γεύση από το Άγιο Όρος

Το μυστικό της νοστιμιάς

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η συνταγή σας δίνει έναν τρόπο να φτιάξετε μια αστακομακαρονάδα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιώντας φρέσκα υλικά και αρωματικά μπαχαρικά. Ωστόσο το μυστικό της νοστιμιάς της κρύβεται στη βρασμένη ντομάτα και το μαγείρεμα των ζυμαρικών στο ζουμί του αστακού.

Υλικά:

  • Μερίδες: 8-10
  • 2 φρέσκοι αστακοί (περίπου 1 κιλό ο καθένας)
  • 1 κιλό ψιλά μακαρόνια (σπαγγέτι)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, διαλυμένη σε λίγο νερό
  • Λίγο κύμινο
  • Ελάχιστη κανέλα
  • Επίσης λίγο κόκκινο πιπέρι
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Προετοιμασία αστακών:
Αρχικά πλύνετε τους αστακούς και τοποθετήστε τους σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Στη συνέχεια προσθέστε 3 λίτρα νερό και αλάτι, σκεπάστε την κατσαρόλα και βράστε τους αστακούς για 15 λεπτά.
Προετοιμασία ντομάτας:
Επίσης σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράστε τις τριμμένες ντομάτες σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αφαίρεση αστακών και προετοιμασία σάλτσας:
Αφαιρέστε τους αστακούς από την κατσαρόλα και κρατήστε το ζουμί.
Κατόπιν σε μια άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέστε 2-3 κουτάλες από το ζουμί των αστακών, την βρασμένη ντομάτα, τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά.
Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Μαγείρεμα μακαρονιών:
Βάλτε ξανά την κατσαρόλα με το ζουμί των αστακών στη φωτιά.
Έπειτα μόλις το ζουμί αρχίσει να βράζει, ρίξτε τα μακαρόνια χωρίς να τα σπάσετε.
Στη συνέχεια βράστε τα μακαρόνια για 10-12 λεπτά.
Μην σουρώσετε τα μακαρόνια. Επιπλέον με μια τσιμπίδα, μεταφέρετέ τα απευθείας από το ζουμί σε μια μεγάλη πιατέλα.

Σερβίρισμα:

Αρχικά κόψτε τους αστακούς στη μέση κατά μήκος.
Μετά τοποθετήστε τα κομμάτια του αστακού πάνω από τα μακαρόνια.
Έπειτα περιχύστε με τη σάλτσα, καλύπτοντας τα μακαρόνια και τους αστακούς.
Σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά. Όπως μαϊντανό ή βασιλικό, για να ενισχύσετε τη γεύση της σάλτσας.
Ωστόσο αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ούζο ή λευκό κρασί στη σάλτσα για επιπλέον άρωμα.
Τέλος για πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο μπούκοβο ή τσίλι στη σάλτσα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Πυροβολισμοί τώρα στο Ίλιον – Ρομά σπέρνουν τον τρόμο

Πυροβολισμοί τώρα στο Ίλιον με τους Ρομά να σπέρνουν ανενόχλητοι διαρκώς τον τρόμο σε φιλήσυχους…

7 λεπτά ago

Μαζικό μπουγέλο στον Ρογκαβόπουλο: Αποθέωση στα αποδυτήρια για τα 12 τρίποντα–ρεκόρ

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πραγματοποίησε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της καριέρας του, σημειώνοντας ένα…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο 8 Δεκεμβρίου 2025: Ο Όσιος Πατάπιος ο Θαυματουργός και η σκέψη του Οσίου Παρθενίου

Οι Άγιοι που Τιμά η Εκκλησία στις 8 Δεκεμβρίου Σύμφωνα με το Εορτολόγιο 8 Δεκεμβρίου…

3 ώρες ago

Μαζικές προσλήψεις: ΑΣΕΠ – 1.670 θέσεις εργασίας σε Δημόσιο και φορείς – Αναλυτική λίστα προκηρύξεων

Ευκαιρίες Εργασίας: Το Νέο Σκηνικό Προσλήψεων σε Δημόσιο και Φορείς Ένα νέο, μεγάλο κύμα προσλήψεων…

3 ώρες ago

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΛ

Στόχος η Επιστροφή στις Νίκες Μετά την Ήττα Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Λάρισα για την…

4 ώρες ago

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής της «Αυγής» Σπύρος Σουρμελίδης

Εσωκομματική «σφαγή» σημειώθηκε στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οδηγώντας στην παραίτηση Σουρμελίδη, Διευθυντή της κομματικής εφημερίδας…

6 ώρες ago