ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ατομικά τσίζκεϊκ με ανανά

Χορηγούμενο

Αν αγαπάτε τον ανανά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς. Για μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορείτε να τοποθετήσετε τη γέμιση σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να δημιουργήσετε ροζέτες πάνω από τα κομματάκια του ανανά.

Συστατικά:

1 φρέσκος ανανάς ξεφλουδισμένος, στον οποίο έχετε αφαιρέσει το σκληρό κέντρο του και τον ψιλοκόβετε (κρατάτε, αν θέλετε, μερικά κομματάκια για γαρνίρισμα) ή 1 κονσέρβα ανανάς (450 γρ. περίπου), καλά στραγγισμένος και ψιλοκομμένος
150 γρ. μπισκότα Digestive
1/3 φλ. (80 γρ.) λιωμένο βούτυρο
400 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese) ξεπαγωμένο
1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλιαp;

Χορηγούμενο

Εκτέλεση:

Αρχικά αλέστε τα μπισκότα στο πολυμίξερ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα μέχρι να υγρανθούν. Στη συνέχεια μοιράστε το μίγμα σε 8 μικρές κούπες ή ποτήρια και πιέστε το καλά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό ποτηράκι για να το συμπιέσετε).

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ μέχρι να πήξει σε σαντιγί. Σε ένα μεγαλύτερο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες.

Κατόπιν ενσωματώστε τη σαντιγί στο μίγμα του τυριού κρέμα, ανακατεύοντας απαλά από τον πάτο προς την επιφάνεια, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Χορηγούμενο

Επίσης κρατήστε 1 φλ. από το μίγμα και ανακατέψτε τον μισό ψιλοκομμένο ανανά στο υπόλοιπο μίγμα. Επιπλέον μοιράστε το μίγμα με τον ανανά στις κούπες, πάνω από τα αλεσμένα μπισκότα, και προσθέστε τα υπόλοιπα κομματάκια του ανανά από πάνω.

Βάλτε το μίγμα που κρατήσατε στην άκρη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιουργήστε ροζέτες πάνω από τα κομματάκια του ανανά (ή απλά μοιράστε το με ένα κουτάλι). Καλύψτε τις κούπες με πλαστική μεμβράνη και βάλτε τις στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Από Χρυσές Συνταγές


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button