ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ατζέμ πιλάφι με σουπιές: Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή

Ετοιμαστείτε για ένα νόστιμο πιάτο με βορειοελλαδίτικη καταγωγή. Που συνδυάζει αρμονικά τη γεύση της θάλασσας με πλούσια αρώματα. Αυτό το Ατζέμ Πιλάφι με σουπιές είναι ιδανικό για ένα ιδιαίτερο τραπέζι. Και απαιτεί περίπου 60 λεπτά προετοιμασίας.

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):

  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • ⅓ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ⅓ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κοτσάνια άνηθου
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. σουπιές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης:

Βήμα 1: Προετοιμασία της βάσης

Αρχικά ξεπλύνετε καλά το ρύζι και αφήστε το να στραγγίξει. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ, καραμελωμένο χρώμα.

Βήμα 2: Αρωματική προσθήκη και σουπιές

Στη συνέχεια ρίξτε τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον άνηθο. Ωστόσο συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Επίσης , προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Επιπλέον προσθέστε τις σουπιές, τις σταφίδες και 2 φλιτζάνια νερό. Επιπλέον σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγομαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Βήμα 3: Το ρύζι και η τελική βράση

Επίσης ενσωματώστε το ρύζι, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού και ακόμη 1,5 φλιτζάνι νερό. Μετά αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ωστόσο συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Έπειτα μόλις το ρύζι πιει το νερό, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά ραντίστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σκεπάστε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα. Κατόπιν αφήστε το πιλάφι να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά ώστε να τραβήξει όλες τις γεύσεις και να γίνει αφράτο. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή σας όρεξη!


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!