ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ατζέμ πιλάφι με σουπιές: Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ετοιμαστείτε για ένα νόστιμο πιάτο με βορειοελλαδίτικη καταγωγή. Που συνδυάζει αρμονικά τη γεύση της θάλασσας με πλούσια αρώματα. Αυτό το Ατζέμ Πιλάφι με σουπιές είναι ιδανικό για ένα ιδιαίτερο τραπέζι. Και απαιτεί περίπου 60 λεπτά προετοιμασίας.

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):

  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • ⅓ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ⅓ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κοτσάνια άνηθου
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. σουπιές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης:

Βήμα 1: Προετοιμασία της βάσης

Αρχικά ξεπλύνετε καλά το ρύζι και αφήστε το να στραγγίξει. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ, καραμελωμένο χρώμα.

Βήμα 2: Αρωματική προσθήκη και σουπιές

Στη συνέχεια ρίξτε τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον άνηθο. Ωστόσο συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Επίσης , προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Επιπλέον προσθέστε τις σουπιές, τις σταφίδες και 2 φλιτζάνια νερό. Επιπλέον σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγομαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Βήμα 3: Το ρύζι και η τελική βράση

Επίσης ενσωματώστε το ρύζι, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού και ακόμη 1,5 φλιτζάνι νερό. Μετά αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ωστόσο συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Έπειτα μόλις το ρύζι πιει το νερό, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά ραντίστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σκεπάστε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα. Κατόπιν αφήστε το πιλάφι να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά ώστε να τραβήξει όλες τις γεύσεις και να γίνει αφράτο. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ο Παναθηναϊκός στο Europa League – Οι πιθανοί αντίπαλοι στη League Phase και το «αντίο» στον Ιωαννίδη

Ο Παναθηναϊκός στο Europa League Οι πιθανοί αντίπαλοι στη League Phase και το «αντίο» στον…

27 λεπτά ago

Ανέβασαν υλικό με την Τζόρτζια Μελόνι σε πορνογραφικό site

Ανέβασαν υλικό με την Τζόρτζια Μελόνι σε πορνογραφικό site με παραποιημένες εικόνες και χυδαία σχόλια…

1 ώρα ago

Παίκτης του Chase πέθανε λίγο μετά τη νίκη του στο παιχνίδι

Παίκτης του Chase πέθανε λίγο μετά τη μεγάλη νίκη του, που πέτυχε στο παιχνίδι, σκορπώντας…

2 ώρες ago

Η Σπόρτινγκ στο Champions League: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των Ιωαννίδη – Βαγιαννίδη

Τα δύο «χρυσά» παιδιά του Παναθηναϊκού, ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Γιώργος Βαγιαννίδης, θα έχουν…

3 ώρες ago

1.800 θέσεις ΑμεΑ και πέντε ενεργά voucher: Το ΑΣΕΠ και η ΔΥΠΑ δίνουν ώθηση στην αγορά εργασίας

Μεγάλη κινητικότητα στην αγορά εργασίας αυτό το φθινόπωρο. Το ΑΣΕΠ ετοιμάζει μια νέα προκήρυξη (6Κ/2025)…

3 ώρες ago

Ολυμπιακός: Κόντρα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στην κορυφαία πρόκληση της Ευρώπης

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο Champions League! Η κλήρωση της Πέμπτης (28/8) έφερε τους…

3 ώρες ago