ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ατζέμ πιλάφι με σουπιές: Μια παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή

Published by
Συντακτική Ομάδα

Ετοιμαστείτε για ένα νόστιμο πιάτο με βορειοελλαδίτικη καταγωγή. Που συνδυάζει αρμονικά τη γεύση της θάλασσας με πλούσια αρώματα. Αυτό το Ατζέμ Πιλάφι με σουπιές είναι ιδανικό για ένα ιδιαίτερο τραπέζι. Και απαιτεί περίπου 60 λεπτά προετοιμασίας.

Υλικά που θα χρειαστείτε (για 4 μερίδες):

  • 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • ⅓ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ⅓ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κοτσάνια άνηθου
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 500 γρ. σουπιές, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρες σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες Εκτέλεσης:

Βήμα 1: Προετοιμασία της βάσης

Αρχικά ξεπλύνετε καλά το ρύζι και αφήστε το να στραγγίξει. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν προσθέστε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ, καραμελωμένο χρώμα.

Βήμα 2: Αρωματική προσθήκη και σουπιές

Στη συνέχεια ρίξτε τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, το γαρίφαλο και τον άνηθο. Ωστόσο συνεχίστε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά. Επίσης , προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Επιπλέον προσθέστε τις σουπιές, τις σταφίδες και 2 φλιτζάνια νερό. Επιπλέον σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγομαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Βήμα 3: Το ρύζι και η τελική βράση

Επίσης ενσωματώστε το ρύζι, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού και ακόμη 1,5 φλιτζάνι νερό. Μετά αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ωστόσο συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Έπειτα μόλις το ρύζι πιει το νερό, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μετά ραντίστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σκεπάστε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα. Κατόπιν αφήστε το πιλάφι να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά ώστε να τραβήξει όλες τις γεύσεις και να γίνει αφράτο. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή σας όρεξη!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Η Μαρία Κάλλας ξαπλωμένη στο βασιλικό κρεβάτι της

Η Μαρία Κάλλας ξαπλωμένη στο βασιλικό κρεβάτι της, μέσα στο θρυλικό της διαμέρισμα, στο Παρίσι...…

2 ώρες ago

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς την Κυριακή σε Πέντε Περιφέρειες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) αύριο, Σάββατο…

3 ώρες ago

Ο Ματουιντί ρίχνει φως στο μυστικό του Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής Μπλεζ Ματουιντί μοιράστηκε μια ενδιαφέρουσα ιστορία για τον πρώην συμπαίκτη του…

4 ώρες ago

Το “απαγορευμένο” φρούτο: Τι έφαγαν πραγματικά ο Αδάμ και η Εύα;

Το μυστήριο του απαγορευμένου καρπού στον Κήπο της Εδέμ στοιχειώνει την ανθρώπινη σκέψη από την…

4 ώρες ago

Παναθηναϊκός εμπνέει: Η Παρτίζαν ακολουθεί το διεθνές μοντέλο εξωστρέφειας

Το σερβικό μπάσκετ βιώνει αναταράξεις, με την Αδριατική Λίγκα να αμφισβητείται έντονα. Και τη σερβική…

4 ώρες ago

Κολωνάκι: Αυτοκίνητο «εισέβαλε» σε εστιατόριο – Πολλοί οι τραυματίες

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο Κολωνάκι, όταν ένα αυτοκίνητο εισέβαλε στο…

5 ώρες ago