Απολαύστε μια αυθεντική ιταλική συνταγή ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει.
Αρχικά βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στη συνέχεια σουρώστε τα ζυμαρικά και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά.
Ωστόσο αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά, για να ενσωματωθούν με τη σάλτσα.
Μετά αποσύρετε το τηγάνι από την εστία, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και ανακατέψτε.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και μαϊντανό, αν επιθυμείτε.
Επίσης για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό κρασί στη σάλτσα.
Αν δεν έχετε παρμεζάνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο σκληρό τυρί, όπως πεκορίνο ή γραβιέρα.
Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή σπανάκι.
Ωστόσο για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο ή τσίλι.
Καλή όρεξη!
Ο Γιάννης Σερέτης αναλύει την κλήρωση του Παναθηναϊκού με τους Ρέιντζερς. Επισημαίνοντας ότι, παρόλο που…
Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει σημαντικά τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως…
Ο Ματίας Λεσόρ εξέφρασε τη δυσφορία του μέσω των social media σχετικά με τις αμφιβολίες…
Την Πέμπτη 19 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη στο Μενίδι,…
Ο Πούτιν έτοιμος για συνάντηση με τον Ζελένσκι... Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Ιράν και…
Αδιανόητο: Ποιοί και γιατί ξήλωσαν τον εμβληματικό Σταυρό ύψους 12 μέτρων στην κορυφή «Μαύρο Βουνό»;…