Απολαύστε μια αυθεντική ιταλική συνταγή ζυμαρικών που θα σας ενθουσιάσει.
Αρχικά βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στη συνέχεια σουρώστε τα ζυμαρικά και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Έπειτα προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας καλά.
Ωστόσο αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει και να αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά, για να ενσωματωθούν με τη σάλτσα.
Μετά αποσύρετε το τηγάνι από την εστία, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, και ανακατέψτε.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά, γαρνίροντας με επιπλέον παρμεζάνα και μαϊντανό, αν επιθυμείτε.
Επίσης για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό κρασί στη σάλτσα.
Αν δεν έχετε παρμεζάνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο σκληρό τυρί, όπως πεκορίνο ή γραβιέρα.
Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή σπανάκι.
Ωστόσο για πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μπούκοβο ή τσίλι.
Καλή όρεξη!
Αναστασία Μπάκα: Ποιά είναι η εντυπωσιακή δικηγόρος που «κρυβόταν» πίσω από τον Αλέξη Κούγια; Η…
Η νόσος POLG πως σκότωσε τον 22χρονο πρίγκιπα Φρειδερίκο; Τα συμπτώματα και οι διαταραχές που…
Τραγωδία στον Βόλο: Νεκρή η κόρη γνωστού επιχειρηματία σε τροχαίο με τις σκηνές που ακολούθησαν…
Επικός αγώνας ταχύτητας με χελώνα και λαγό - Ποιός λέτε να κέρδισε; Δείτε, πως ο…
Φρίκη: Γυναίκα σκότωσε τον άντρα της και έφαγε τα όργανά του με το ένοχο μυστικό…
Καιρός: Έρχονται 30αρια και μετά ξανά «χειμώνας»... Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες από τον…