Υλικά
600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα
Για το στόλισμα
200 γρ γλυκό κουταλιού κεράσι ή φράουλα η φρούτα του δάσους
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ξεκινάμε την αυθεντική ιταλική πανακότα, βυθίζοντας σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3
Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως. Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Βήμα 4
Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.
Βήμα 5
Τέλος ρίχνουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό κουταλιού με αρκετό σιροπάκι.
Χορηγούμενο