600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα
Για το στόλισμα
200 γρ γλυκό κουταλιού κεράσι ή φράουλα η φρούτα του δάσους
Βήμα 1
Ξεκινάμε την αυθεντική ιταλική πανακότα, βυθίζοντας σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3
Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως. Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Βήμα 4
Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.
Βήμα 5
Τέλος ρίχνουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό κουταλιού με αρκετό σιροπάκι.
Οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν; Τι συμβαίνει κατά τις πρώτες ημέρες και αμέσως μετά…
Τι ήταν η Ιωάννα πριν γίνει η γνωστή Τούνη; Όλα στη φόρα... Πως από τα…
Το μέτρο της αλλαγής της ώρας θα ισχύσει κανονικά και φέτος. Η μετάβαση από τη…
Με ποιόν παντρεύτηκε η πρώην σύζυγος διάσημου ηθοποιού και έγινε κόμισσα; Το πολύκροτο διαζύγιο και…
Φαρμακοποιός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παίρνουν βιταμίνη D... Όλα όσα πρέπει να…
Ποιοί και πως δηλητηρίασαν τον πρώην ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ βρίσκεται υπό…