600 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ. φρέσκο γάλα
½ κ.γλ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
5 φύλλα (των 2 γραμ. έκαστο) ζελατίνα
Για το στόλισμα
200 γρ γλυκό κουταλιού κεράσι ή φράουλα η φρούτα του δάσους
Βήμα 1
Ξεκινάμε την αυθεντική ιταλική πανακότα, βυθίζοντας σε ένα μπολ με κρύο νερό τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε κατσαρολίτσα με χοντρή βάση ρίχνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3
Στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ρίχνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας με σύρμα με γρήγορες κινήσεις για να διαλυθούν. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολάκια μιας χρήσεως. Τα αφήνουμε σε δίσκο να κρυώσουν καλά και έπειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Βήμα 4
Για να ξεφορμάρουμε βουτάμε τα μπολάκια για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και στη συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιάτο.
Βήμα 5
Τέλος ρίχνουμε από πάνω 1-2 κουταλιές της σούπας από το γλυκό κουταλιού με αρκετό σιροπάκι.
Σοκ και τρόμος στον Ασπρόπυργο όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ και πυροβόλησαν με καραμπίνα τρία μικρά…
Ο πρόεδρος της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, έδωσε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε σε σημαντικά θέματα. Από συναντήσεις…
Ορισμένοι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ έχουν τεθεί εκτός των βασικών πλάνων του προπονητή Ντε Τσέρμπι και…
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα βοήθειας της Αλβανίας για την κατάσβεση της μεγάλης δασικής…
Το εργοτάξιο για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εργασίες…
Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς εκατοντάδων αλλοδαπών ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κρήτη. Μετά από…