ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτό είναι το γνήσιο ρυζόγαλο – Η παραδοσιακή συνταγή και τα μυστικά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτό είναι το γνήσιο ρυζόγαλο… Η παραδοσιακή συνταγή με τις οδηγίες βήμα – βήμα και τα μυστικά για το πως θα το φτιάξετε

Το γνήσιο, παραδοσιακό ρυζόγαλο φτιάχνεται αποκλειστικά με αγελαδινό γάλα. Αυτή είναι η εκδοχή που έχει συνδεθεί με αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, όταν οι γιαγιάδες μας το ετοίμαζαν με αγάπη και το σέρβιραν με μπόλικη κανέλα από πάνω.

Τα απογεύματα, την ώρα του διαβάσματος, η γιαγιά μας έφερνε μικρά μπολάκια γεμάτα με παχύρρευστο, κρεμώδες, αρωματικό ρυζόγαλο. Ρίχναμε γενναιόδωρες ποσότητες κανέλας, όχι μόνο στην επιφάνεια αλλά και σε κάθε κουταλιά, ώστε να απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση του σε κάθε μπουκιά. Η βανίλια του χάριζε ένα γλυκό άρωμα, όμως η χαρακτηριστική γεύση του γάλακτος ήταν πάντα πιο έντονη.

Δείτε επίσης – Παραδοσιακό μωσαϊκό: Το αγαπημένο γλυκό όλων!

Αυτό είναι το γνήσιο ρυζόγαλο – Η παραδοσιακή συνταγή

Αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε το φρέσκο ​​γάλα από μικρούς παραγωγούς, καθώς θα απογειώσετε τη γεύση και την υφή του ρυζόγαλου. Το πιο σημαντικό μυστικό για ένα σωστό ρυζόγαλο είναι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να αποκτήσει η κρέμα τη σωστή βελούδινη υφή.

Η Παραδοσιακή Συνταγή για Ρυζόγαλο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε (για 10 γενναίες μερίδες):

  • 2 λίτρα πλήρες αγελαδινό γάλα
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)
  • 2-3 βανιλίνες
  • Τριμμένη κανέλα για το σερβίρισμα

Δείτε επίσης – Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή

Πως θα το φτιάξετε; Βήμα – βήμα η εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με αρκετό νερό ώστε να καλύπτεται και λίγο περισσότερο (περίπου ένα δάχτυλο επιπλέον), καθώς και 100 ml από το γάλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τις βανιλίνες, και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Σταδιακά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή κρεμώδη υφή.
Μόλις το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
Αφήνουμε τα μπολ να κρυώσουν λίγο και, αν το προτιμάμε κρύο, τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένη κανέλα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Αυτό το ρυζόγαλο είναι η τέλεια συνταγή για ένα γλυκό με απλά υλικά, που όμως καταφέρνει να μας γεμίζει με γεύσεις και αναμνήσεις. Είτε το απολαμβάνετε ζεστό είτε παγωμένο, σίγουρα θα σας θυμίσει τις πιο γλυκές στιγμές της παιδικής σας ηλικίας!

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Ναν και Φουρνιέ: Οι σταρ του NBA στο ελληνικό μπάχαλο του μπάσκετ

Ενώ οι τελικοί της Basket League επιτέλους διεξάγονται, η εικόνα του ελληνικού μπάσκετ έχει διασυρθεί,…

3 λεπτά ago

Το ελληνικό ποτό του καλοκαιριού που προστατεύει καρδιά και ήπαρ

Το ούζο, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά ποτά, παρασκευάζεται από καθαρή αλκοόλη, νερό και…

18 λεπτά ago

Ο Τσιμίκας φεύγει από τη Λίβερπουλ – Στο “παιχνίδι” ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης;

Ο Κώστας Τσιμίκας βρίσκεται στο επίκεντρο των μεταγραφικών συζητήσεων. Με φήμες να τον συνδέουν ακόμα…

34 λεπτά ago

Σπιτικό παγωτό «σάντουιτς» χωρίς ζάχαρη: Η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!

Γνωρίζουμε όλοι πόσο ανεπιθύμητη είναι η ζάχαρη, που κρύβεται σχεδόν παντού. Από αρτοσκευάσματα και παιδικές…

1 ώρα ago

Πληρωμές συντάξεων Ιουλίου 2025: Αναλυτικό ημερολόγιο καταβολής

Σε μια σημαντική αλλαγή, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ,…

1 ώρα ago

Η λέξη-κλειδί που μεταμορφώνει τη σχέση γονέα-παιδιού

Υπάρχει μια κρίσιμη λέξη που, αν και δεν είναι «θετική», μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο…

2 ώρες ago