Αυτό είναι το γνήσιο ρυζόγαλο… Η παραδοσιακή συνταγή με τις οδηγίες βήμα – βήμα και τα μυστικά για το πως θα το φτιάξετε
Το γνήσιο, παραδοσιακό ρυζόγαλο φτιάχνεται αποκλειστικά με αγελαδινό γάλα. Αυτή είναι η εκδοχή που έχει συνδεθεί με αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, όταν οι γιαγιάδες μας το ετοίμαζαν με αγάπη και το σέρβιραν με μπόλικη κανέλα από πάνω.
Τα απογεύματα, την ώρα του διαβάσματος, η γιαγιά μας έφερνε μικρά μπολάκια γεμάτα με παχύρρευστο, κρεμώδες, αρωματικό ρυζόγαλο. Ρίχναμε γενναιόδωρες ποσότητες κανέλας, όχι μόνο στην επιφάνεια αλλά και σε κάθε κουταλιά, ώστε να απολαμβάνουμε τη μοναδική γεύση του σε κάθε μπουκιά. Η βανίλια του χάριζε ένα γλυκό άρωμα, όμως η χαρακτηριστική γεύση του γάλακτος ήταν πάντα πιο έντονη.
Δείτε επίσης – Παραδοσιακό μωσαϊκό: Το αγαπημένο γλυκό όλων!
Αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε το φρέσκο γάλα από μικρούς παραγωγούς, καθώς θα απογειώσετε τη γεύση και την υφή του ρυζόγαλου. Το πιο σημαντικό μυστικό για ένα σωστό ρυζόγαλο είναι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να αποκτήσει η κρέμα τη σωστή βελούδινη υφή.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε (για 10 γενναίες μερίδες):
Δείτε επίσης – Μηλέικη μυζηθρόπιτα – Η παραδοσιακή συνταγή
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ρύζι μαζί με αρκετό νερό ώστε να καλύπτεται και λίγο περισσότερο (περίπου ένα δάχτυλο επιπλέον), καθώς και 100 ml από το γάλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και τις βανιλίνες, και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Σταδιακά, προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή κρεμώδη υφή.
Μόλις το ρυζόγαλο είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε ατομικά μπολ.
Αφήνουμε τα μπολ να κρυώσουν λίγο και, αν το προτιμάμε κρύο, τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τριμμένη κανέλα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Αυτό το ρυζόγαλο είναι η τέλεια συνταγή για ένα γλυκό με απλά υλικά, που όμως καταφέρνει να μας γεμίζει με γεύσεις και αναμνήσεις. Είτε το απολαμβάνετε ζεστό είτε παγωμένο, σίγουρα θα σας θυμίσει τις πιο γλυκές στιγμές της παιδικής σας ηλικίας!
Ένα αιματηρό και τραγικό επεισόδιο συγκλονίζει την Κρήτη, καθώς ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς…
Μία άγρια επίθεση σημειώθηκε μέσα σε κομμωτήριο στον Ωρωπό, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του καταστήματος…
Η Εκκλησία μας τιμά τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου τη μνήμη σημαντικών Αγίων. Σήμερα γιορτάζουν ο…
Ολοκληρώνοντας την απεργία πείνας που διήρκεσε 23 ημέρες, ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας ενός εκ των…
Ξεκίνησε η καταβολή των συντάξεων, με τον e-ΕΦΚΑ να εφαρμόζει για πρώτη φορά την ενιαία…
Σήμερα (26/10, 17:30) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Αστέρα AKTOR στη Λεωφόρο, σε έναν αγώνα που…