Χορηγούμενο
ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Αυτός είναι ο Μητρόπολης που αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας

Θρήνος, σοκ και οργή στην Κρήτη

Χορηγούμενο

Αυτός είναι ο Μητρόπολης που αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας… Θρήνος, σοκ και οργή στην Κρήτη!…

Αυτός είναι ο Μητρόπολης που αρνήθηκε να διαβάσει το Ευαγγέλιο στην κηδεία της 17χρονης Νικολέτας! Μετά την έντονη οργή που προκάλεσε η απόφαση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου να μη διαβάσει το Ευαγγέλιο κατά την κηδεία της 17χρονης Νικολέτας, η οποία έχασε τη ζωή της πέφτοντας από τη γέφυρα ΒΟΑΚ στη Σταλίδα την Πέμπτη, αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω κληρικός δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί αντιδράσεις με τις πράξεις του.

Θρήνος στην Κρήτη: Αυτή είναι η 17χρονη Νικολέττα που σκοτώθηκε

Σύμφωνα με το cretalive.gr, όταν ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος εξελέγη νέος Επίσκοπος της περιοχής, θεωρήθηκε ως ένας λαμπρός και καταρτισμένος αρχιερέας. Ωστόσο, στην πορεία, υπήρξαν περιστατικά που προκάλεσαν δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία.

Είχε πρωτοστατήσει στα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα ενώ έδωσε μάχη για να μην παρευρίσκονται πιστοί με μάσκες στις εκκλησίες, στην περίοδο της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού που είχαν επιβληθεί υποχρεωτικά μέτρα πρόληψης. Στη συνέχεια προκάλεσε και πάλι την αντίδραση της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου Λασιθίου όταν απαγόρευσε τη λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι της περιοχής απ’ όπου πήρε το όνομά της η πρωτεύουσα του Λασιθίου και μεταφέροντάς την στο νεόδμητο ναό του Αγίου Αντώνιου.

Τι λένε συγγενείς και φίλοι της άτυχης Νικολέτας για το περιστατικό;

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι φίλοι και οι συγγενείς της οικογένειας της 17χρονης, όπως αναφέρει το protothema.gr, χαρακτηρίζουν τη στάση του Μητροπολίτη ως σκληρή.

«Θα έπρεπε να γίνει κανονικά η κηδεία γιατί μιλάμε για μια ψυχούλα που πέταξε στους ουρανούς και προφανώς έφυγε βασανισμένη και για ένα παιδί μόλις 17ετών. Έπρεπε ο Μητροπολίτης να σταθεί στο πλευρό των γονιών που ψάχνουν απαντήσεις για το θάνατο του παιδιού τους. Η υπόθεση ερευνάται ακόμα, δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυτοκτονία. Κι αν κρύβονται άλλα πράγματα πίσω από το θάνατο του παιδιού; Τι θα πει δεν αλλάζει γνώμη ο Μητροπολίτης και δεν διαβάζει ένα παιδί; Είμαστε θυμωμένοι με αυτή τη στάση του Μητροπολίτη γιατί μιλάμε για μια οικογένεια με πέντε παιδιά, αξιοπρεπέστατη και τους συνέβη αυτό το κακό. Ο δικηγόρος της οικογένειας θα κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις, θα ψάξει την υπόθεση και θα τη φτάσει μέχρι το τέλος για να δικαιωθεί και η 17χρονη και οι γονείς της» είπε στο protothema.gr οικογενειακός φίλος της άτυχης Νικολέτας.

Η αστυνομία συνεχίζει να ερευνά τον θάνατο της Νικολέτας και κλίνει προς το σενάριο της αυτοκτονίας, καθώς πριν από την μοιραία πτώση υπήρξαν τηλεφωνήματα οδηγών στο 100, που ανέφεραν ότι είδαν μια κοπέλα να ισορροπεί επικίνδυνα στην άκρη της γέφυρας με πρόθεση να πέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαθήτρια έφυγε με τα πόδια από το σχολείο της μετά την ολοκλήρωση των ενδοσχολικών της εξετάσεων, λίγο πριν καταλήξει να πέσει από τη γέφυρα.

Οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και εξετάζεται το ενδεχόμενο η ανήλικη να αντιμετώπιζε προβλήματα ή να είχε προηγηθεί κάποιο περιστατικό που την αναστάτωσε.

Οι συμμαθητές της, οι οποίοι συνεχίζουν τις ενδοσχολικές εξετάσεις, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Για αυτόν τον λόγο, στο σχολείο έχουν φτάσει ψυχολόγοι, προκειμένου να παρέχουν υποστήριξη σε όσα παιδιά την χρειάζονται.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button