Ψάχνετε για ένα σοκολατένιο γλυκό που δεν θα σας επιβαρύνει θερμιδικά; Αυτά τα απίστευτα brownies με αβοκάντο είναι η τέλεια λύση! Με μόλις 197 θερμίδες ανά μερίδα, αποδεικνύουν ότι η υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει στέρηση της αγαπημένης μας γεύσης. Το αβοκάντο λειτουργεί ως υποκατάστατο του βουτύρου, προσθέτοντας κρεμώδη υφή και θρεπτικά λιπαρά, ενώ το χαρουπόμελο χαρίζει φυσική γλύκα.
Υλικά
| Υλικό | Ποσότητα | Σημειώσεις |
| Αβοκάντο | 200 γρ. | Πολτοποιημένο |
| Αυγά | 2 | |
| Χαρουπόμελο | 60 γρ. | |
| Ξύσμα | Από 1 λεμόνι | Για άρωμα και ισορροπία |
| Αλεύρι | 60 γρ. | Χωρίς γλουτένη |
| Κακάο | 45 γρ. | + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα |
| Κουβερτούρα | 70 γρ. | Σε κομμάτια |
| Αλάτι | Μια πρέζα | |
| Μαγειρική Σόδα | 5 γρ. |
Εκτέλεση
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 (στον αέρα).
-
Πολτοποιήστε το αβοκάντο μαζί με το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει ένας λείος πολτός. Μεταφέρετε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Προσθέστε τα υγρά: Ρίξτε στον πολτό του αβοκάντο τα αυγά και το χαρουπόμελο. Ανακατέψτε καλά με έναν αυγοδάρτη (ή μίξερ χειρός) μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
-
Ενσωματώστε τα στερεά: Προσθέστε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα. Ανακατέψτε απαλά αλλά σχολαστικά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές, πηχτό σοκολατένιο μείγμα.
-
Προσθέστε τη σοκολάτα: Ρίξτε τα κομμάτια της κουβερτούρας (κρατήστε λίγα για την κορυφή, αν θέλετε) και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
-
Ψήσιμο: Στρώστε ένα μικρό ταψί (περίπου 16 εκ.) με λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το μείγμα.
-
Ψήστε για 25-30 λεπτά. Το κλειδί είναι να σταθεροποιηθεί η υφή τους (να μην είναι ρευστά στο κέντρο), αλλά να παραμείνουν μαλακά και ζουμερά στο εσωτερικό τους, χωρίς να στεγνώσουν.
Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς, κόψτε τα σε τετράγωνα και απολαύστε χωρίς ενοχές!
Χορηγούμενο

