Θέλεις λαχταριστά, μαστιχωτά μπράουνις σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα; Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για να τα φτιάξεις!
Υλικά:
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα
200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
150 γρ. πικρή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
1 κρόκο αυγού
2 βανίλιες
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προετοιμασία:
Βγάλτε τα υλικά από το ψυγείο νωρίτερα. Ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ.
Λιώσιμο σοκολάτας και βουτύρου:
Αρχικά σε ένα πυρίμαχο μπολ, βάλτε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
Τοποθετήστε το μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με λίγο νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
Μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.
Κατόπιν αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Αυγά και ζάχαρη:
Στη συνέχεια σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, τον κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι με ένα μίξερ χειρός. Για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Αν θέλετε, προσθέστε λίγο στιγμιαίο καφέ για πιο έντονη γεύση σοκολάτας.
Ενσωμάτωση υλικών:
Επίσης προσθέστε το χλιαρό μείγμα σοκολάτας-βουτύρου στα αυγά. Ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ψήσιμο:
Έπειτα βουτυρώστε και στρώστε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί (24×24 εκ.).
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35 λεπτά.
Επίσης ελέγξτε αν τα brownies έχουν ψηθεί: πρέπει να έχουν ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα και να έχουν μια τραγανή κρούστα.
Κρύωμα και κόψιμο:
Αφήστε τα brownies να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε σε κομμάτια.
Μυστικά για επιτυχημένα brownies:
Αρχικά βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Επιπλέον μην παραψήσετε τα brownies, για να μην στεγνώσουν.
Χορηγούμενο