Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ανεβάζει τον πήχη της απόλαυσης με ένα μπέργκερ γεμάτο ένταση – ζουμερός κιμάς και λαχταριστή, ζεστή σάλτσα τσένταρ που απογειώνει τη γεύση. Κάθε μπουκιά είναι ένα γευστικό ταξίδι! Και το όνομα αυτού; Ο ατημέλητος Joe Burger!
Υλικά:
½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
30 γρ. καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
60 γρ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα
½ κ.γ. καυτερή πάπρικα
Αλάτι & πιπέρι
2-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ψωμάκια για μπέργκερ
Για το σερβίρισμα:
70 γρ. πίκλες σε λεπτές φέτες
Σάλτσα τσένταρ
Εκτέλεση:
1️⃣ Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ζάχαρη. Σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσουν.
2️⃣ Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
3️⃣ Ρίχνουμε τον κιμά, τον διαλύουμε με την κουτάλα και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να περιέχει τα υγρά του.
4️⃣ Προσθέτουμε την κέτσαπ, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα.
5️⃣ Ψήνουμε τα ψωμάκια σε ένα άλλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν.
6️⃣ Συναρμολογούμε το μπέργκερ: Στη βάση του ψωμιού απλώνουμε τον κιμά, προσθέτουμε τις πίκλες, περιχύνουμε με τη σάλτσα τσαντάρ και καλύπτουμε με το πάνω ψωμάκι.
7️⃣ Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το μπέργκερ και το δεύτερο σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση! 🍔😋
Έρχεται σφοδρή ρήξη ανάμεσα σε Πούτιν και Ερντογάν με πολεμική κρίση σε Ρωσία και Τουρκία;…
Το μεγάλο μυστικό για τα μήλα που πολλοί δεν γνωρίζουν και τα εκπληκτικά οφέλη που…
Νεκροθάφτης πάνω από έναν ανοιχτό τάφο μας υπενθυμίζει τα χρέη στη ζωή μας και ρίχνει…
Ραγδαίες εξελίξεις στον Ρωσο Ουκρανικό πόλεμο με το ΝΑΤΟ να αναγνωρίζει, για πρώτη φορά, τη…
Το Τατόι και τα βασιλικά μυστικά με τους πολύτιμους θησαυρούς που κρύβει το πρώην ανάκτορο…
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στο Ανόβερο της Γερμανίας, μετά από σοβαρό επεισόδιο που…