ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Χαλβάς σιμιγδαλιού με πορτοκάλι: Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει

Η τέλεια συνταγή για ένα γλυκό επιδόρπιο

Αυτή η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε έναν αρωματικό χαλβά σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι και αμύγδαλο. Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να έχετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • Για τον χαλβά:
  • 380 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 50 γρ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 2 πορτοκάλια
  • Επίσης ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Για το σιρόπι:
    300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    1 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες:

Προετοιμασία πορτοκαλιών:

Αρχικά βράστε τα πορτοκάλια σε νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν και πιέστε τα για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία.
Κατόπιν πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Παρασκευή σιροπιού:

Πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Καβούρδισμα σιμιγδαλιού:
Μετά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο και προσθέστε το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια καβουρδίστε το σιμιγδάλι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.

Ενσωμάτωση σιροπιού: Ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθήκη αρωμάτων:
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον πουρέ πορτοκαλιού, ανακατεύοντας.
Επιπλέον προσθέστε το φιλέ αμυγδάλου, την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύοντας καλά.

Ψήσιμο χαλβά:

Αρχικά λαδώστε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάστε το μείγμα του χαλβά.
Έπειτα πιέστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Κατόπιν αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει για 2,5-3 ώρες.

Σερβίρισμα:
Επίσης ξεφορμάρετε τον χαλβά, πασπαλίστε με ξύσμα πορτοκαλιού και κόψτε σε κομμάτια.

Συμβουλές:

Αρχικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σταφίδες ή καρύδια, για να εμπλουτίσετε τη γεύση του χαλβά.
Ωστόσο για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού αντί για νερό στο σιρόπι.
Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη


Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Back to top button
Close

Adblock Detected

Αγαπητέ/ή αναγνώστη/τρια,

Καταλαβαίνουμε απόλυτα ότι κανείς δεν θέλει ενοχλητικές διαφημίσεις. Ωστόσο, το Panictimes.gr βασίζεται αποκλειστικά στις διαφημίσεις για να παραμένει δωρεάν και προσβάσιμο σε όλους.

Με το AdBlock ενεργοποιημένο, μας στερείς τη μοναδική πηγή εσόδων που μας επιτρέπει να δημιουργούμε ποιοτικό περιεχόμενο καθημερινά.

Σε παρακαλούμε: ✅ Απενεργοποίησε το AdBlock για το Panictimes.gr ✅ Ή whitelist μας στις ρυθμίσεις του AdBlock.

Ακόμα και 10 δευτερόλεπτα με ορατές διαφημίσεις βοηθούν πολύ! 🙏

Ευχαριστούμε που μας στηρίζεις!