ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαλβάς σιμιγδαλιού με πορτοκάλι: Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει

Η τέλεια συνταγή για ένα γλυκό επιδόρπιο

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε έναν αρωματικό χαλβά σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι και αμύγδαλο. Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να έχετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • Για τον χαλβά:
  • 380 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 50 γρ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 2 πορτοκάλια
  • Επίσης ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Για το σιρόπι:
    300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    1 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες:

Προετοιμασία πορτοκαλιών:

Αρχικά βράστε τα πορτοκάλια σε νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν και πιέστε τα για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία.
Κατόπιν πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Παρασκευή σιροπιού:

Πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Καβούρδισμα σιμιγδαλιού:
Μετά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο και προσθέστε το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια καβουρδίστε το σιμιγδάλι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.

Ενσωμάτωση σιροπιού: Ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθήκη αρωμάτων:
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον πουρέ πορτοκαλιού, ανακατεύοντας.
Επιπλέον προσθέστε το φιλέ αμυγδάλου, την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύοντας καλά.

Ψήσιμο χαλβά:

Αρχικά λαδώστε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάστε το μείγμα του χαλβά.
Έπειτα πιέστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Κατόπιν αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει για 2,5-3 ώρες.

Σερβίρισμα:
Επίσης ξεφορμάρετε τον χαλβά, πασπαλίστε με ξύσμα πορτοκαλιού και κόψτε σε κομμάτια.

Συμβουλές:

Αρχικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σταφίδες ή καρύδια, για να εμπλουτίσετε τη γεύση του χαλβά.
Ωστόσο για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού αντί για νερό στο σιρόπι.
Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Κύπρος: Κόλαση φωτιάς στη Λεμεσό – Εκκενώσεις και σοβαρές ζημιές σε σπίτια

Μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά μαίνεται στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου. Έχοντας ξεσπάσει αρχικά στην κοινότητα Μαλιάς…

1 ώρα ago

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σκάνδαλο με 50 ΑΦΜ που πληρώθηκαν χωρίς καν αίτηση

Ένα εκτεταμένο «φαγοπότι» παράνομων επιδοτήσεων αποκαλύπτεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Με την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας να…

1 ώρα ago

Ηράκλειο: Θρήνος για τον 11χρονο – Νεκρός μετά την ανάσυρση από την παραλία Μαδέ

Τραγικό τέλος είχε ένα 11χρονο αγόρι αλλοδαπής καταγωγής. Το οποίο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του…

1 ώρα ago

Ντονάτας Ρούμσας: Ο διαιτητής της διπλής κίτρινης στον Βαγιαννίδη με ιστορικό αμφιλεγόμενων αποφάσεων

Ο Ντονάτας Ρούμσας, ο Λιθουανός διαιτητής που απέβαλε τον Γιώργο Βαγιαννίδη στον αγώνα Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός, έχει…

2 ώρες ago

Σαλάτα με σύκα και μοτσαρέλα: Η δροσερή πρόταση του καλοκαιριού

Αυτή η συνταγή σας προσκαλεί να δημιουργήσετε μια δροσερή και γευστική σαλάτα. Ιδανική για τις…

2 ώρες ago

Σοβαρό τροχαίο στο Μενίδι: Λεωφορείο προσέκρουσε σε ψησταριά – Πληροφορίες για τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Μενίδι, προκαλώντας αναστάτωση, όταν ένα λεωφορείο εξετράπη της…

2 ώρες ago