ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαλβάς σιμιγδαλιού με πορτοκάλι: Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει

Η τέλεια συνταγή για ένα γλυκό επιδόρπιο

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε έναν αρωματικό χαλβά σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι και αμύγδαλο. Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να έχετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • Για τον χαλβά:
  • 380 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 50 γρ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 2 πορτοκάλια
  • Επίσης ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Για το σιρόπι:
    300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    1 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες:

Προετοιμασία πορτοκαλιών:

Αρχικά βράστε τα πορτοκάλια σε νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν και πιέστε τα για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία.
Κατόπιν πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Παρασκευή σιροπιού:

Πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Καβούρδισμα σιμιγδαλιού:
Μετά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο και προσθέστε το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια καβουρδίστε το σιμιγδάλι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.

Ενσωμάτωση σιροπιού: Ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθήκη αρωμάτων:
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον πουρέ πορτοκαλιού, ανακατεύοντας.
Επιπλέον προσθέστε το φιλέ αμυγδάλου, την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύοντας καλά.

Ψήσιμο χαλβά:

Αρχικά λαδώστε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάστε το μείγμα του χαλβά.
Έπειτα πιέστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Κατόπιν αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει για 2,5-3 ώρες.

Σερβίρισμα:
Επίσης ξεφορμάρετε τον χαλβά, πασπαλίστε με ξύσμα πορτοκαλιού και κόψτε σε κομμάτια.

Συμβουλές:

Αρχικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σταφίδες ή καρύδια, για να εμπλουτίσετε τη γεύση του χαλβά.
Ωστόσο για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού αντί για νερό στο σιρόπι.
Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Φωτιά στο Ολυμπιακό Χωριό

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο…

18 λεπτά ago

Άδεια Σχολικής Παρακολούθησης: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι γονείς

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) υπενθυμίζει στους…

25 λεπτά ago

10 Σεπτεμβρίου 1509: Ο Σεισμός-σοκ 7,3 ρίχτερ που κατέστρεψε την Κωνσταντινούπολη

Σαν σήμερα, στις 10 Σεπτεμβρίου του 1509, η Κωνσταντινούπολη βίωσε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές…

49 λεπτά ago

Μερομήνια 2025: Πού θα έχουμε λευκά Χριστούγεννα – Μηνιαίες προβλέψεις καιρού

Οι λάτρεις του κρύου και της βροχής έχουν λόγο να χαίρονται, καθώς οι παραδοσιακές προβλέψεις…

1 ώρα ago

Σοκαριστική Επίθεση 13χρονου στις Συκιές Θεσσαλονίκης: Με σίδερα και κουκούλες άγνωστοι τον χτύπησαν στο κεφάλι

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχτηκε ένας 13χρονος στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Από…

1 ώρα ago

Ιπποκράτειο: Γιατρός σε αναστολή για φακελάκι – «Με κερνούσαν με χρήματα στην υγειά τους»

Σεισμός στον χώρο της υγείας, καθώς οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη διευθυντή χειρουργικής κλινικής στο…

2 ώρες ago