ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαλβάς σιμιγδαλιού με πορτοκάλι: Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει

Η τέλεια συνταγή για ένα γλυκό επιδόρπιο

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε έναν αρωματικό χαλβά σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι και αμύγδαλο. Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να έχετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • Για τον χαλβά:
  • 380 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 50 γρ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 2 πορτοκάλια
  • Επίσης ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Για το σιρόπι:
    300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    1 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες:

Προετοιμασία πορτοκαλιών:

Αρχικά βράστε τα πορτοκάλια σε νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν και πιέστε τα για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία.
Κατόπιν πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Παρασκευή σιροπιού:

Πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Καβούρδισμα σιμιγδαλιού:
Μετά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο και προσθέστε το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια καβουρδίστε το σιμιγδάλι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.

Ενσωμάτωση σιροπιού: Ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθήκη αρωμάτων:
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον πουρέ πορτοκαλιού, ανακατεύοντας.
Επιπλέον προσθέστε το φιλέ αμυγδάλου, την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύοντας καλά.

Ψήσιμο χαλβά:

Αρχικά λαδώστε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάστε το μείγμα του χαλβά.
Έπειτα πιέστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Κατόπιν αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει για 2,5-3 ώρες.

Σερβίρισμα:
Επίσης ξεφορμάρετε τον χαλβά, πασπαλίστε με ξύσμα πορτοκαλιού και κόψτε σε κομμάτια.

Συμβουλές:

Αρχικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σταφίδες ή καρύδια, για να εμπλουτίσετε τη γεύση του χαλβά.
Ωστόσο για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού αντί για νερό στο σιρόπι.
Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Χίος: Μοναδικό θέαμα στην πρώτη Ανάσταση με ιπτάμενο ιερέα (βίντεο)

Με μεγαλοπρέπεια και βαθιά συγκίνηση τελέστηκε η Ακολουθία της Πρώτης Ανάστασης στον Ιερό Ναό Παναγίας…

3 λεπτά ago

Ναός της Αναστάσεως: Live το θαύμα και η ανατριχιαστική Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

Ναός της Αναστάσεως: Live το θαύμα και η ανατριχιαστική Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα…

32 λεπτά ago

Πως είναι και τι κάνει σήμερα ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»;

Πως είναι και τι κάνει σήμερα ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ; Ο Ρόμπερτ Πάουελ στα…

50 λεπτά ago

Μεγάλη ανατροπή με τον καιρό με χιόνια μετά το Πάσχα

Μεγάλη ανατροπή με τον καιρό με χιόνια μετά το Πάσχα... Στα λευκά η χώρα σύμφωνα…

1 ώρα ago

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Καλλιθέα: Το θύμα και το «συμβόλαιο θανάτου»

Μαφιόζικη εκτέλεση ανήμερα Μεγάλο Σάββατο στην Καλλιθέα: Το θύμα που βρέθηκε νεκρό σε πιλοτή και…

1 ώρα ago

Εορτολόγιο 19 Απριλίου: Ποιοί γιορτάζουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο;

Εορτολόγιο 19 Απριλίου: Ποιοί που γιορτάζουν σήμερα Μεγάλο Σάββατο; Τα ονόματα και το μεγάλο θαύμα…

7 ώρες ago