ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαλβάς σιμιγδαλιού με πορτοκάλι: Ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει

Η τέλεια συνταγή για ένα γλυκό επιδόρπιο

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αυτή η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε έναν αρωματικό χαλβά σιμιγδαλένιο με πορτοκάλι και αμύγδαλο. Ακολουθήστε τα βήματα προσεκτικά για να έχετε ένα νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • Για τον χαλβά:
  • 380 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 250 ml ηλιέλαιο
  • 50 γρ. καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου
  • 2 πορτοκάλια
  • Επίσης ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • Για το σιρόπι:
    300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    1 λίτρο νερό

Για το σερβίρισμα:

Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες:

Προετοιμασία πορτοκαλιών:

Αρχικά βράστε τα πορτοκάλια σε νερό για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
Έπειτα αφήστε τα να κρυώσουν και πιέστε τα για να αφαιρέσετε την περίσσεια υγρασία.
Κατόπιν πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.

Παρασκευή σιροπιού:

Πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι.
Καβούρδισμα σιμιγδαλιού:
Μετά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο και προσθέστε το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια καβουρδίστε το σιμιγδάλι για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει.

Ενσωμάτωση σιροπιού: Ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι στο καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει το μείγμα.
Προσθήκη αρωμάτων:
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τον πουρέ πορτοκαλιού, ανακατεύοντας.
Επιπλέον προσθέστε το φιλέ αμυγδάλου, την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύοντας καλά.

Ψήσιμο χαλβά:

Αρχικά λαδώστε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση και αδειάστε το μείγμα του χαλβά.
Έπειτα πιέστε ελαφρά με ένα κουτάλι για να απλωθεί ομοιόμορφα.
Κατόπιν αφήστε τον χαλβά να κρυώσει και να σφίξει για 2,5-3 ώρες.

Σερβίρισμα:
Επίσης ξεφορμάρετε τον χαλβά, πασπαλίστε με ξύσμα πορτοκαλιού και κόψτε σε κομμάτια.

Συμβουλές:

Αρχικά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σταφίδες ή καρύδια, για να εμπλουτίσετε τη γεύση του χαλβά.
Ωστόσο για πιο έντονη γεύση πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού αντί για νερό στο σιρόπι.
Καλή απόλαυση!

 

Συνταγή του chef Γιώργου Τσούλη

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Η συγκινητική ιστορία ενός κτηνοτρόφου από τα Τρίκαλα: Τα 9.000€ του Deal για το σχολείο του:

Μια πράξη μεγαλείου ψυχής έρχεται να συγκινήσει από τα Τρίκαλα. Όπου ένας κτηνοτρόφος τιμήθηκε από…

60 λεπτά ago

Πώς θα πάρετε την επιδότηση των 3.000€ για το ηλεκτρικό σας όχημα

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τη συνέχιση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά-γ-κύκλος». Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.…

2 ώρες ago

Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο: Με ανθότυρο!

Αυτή η πίτα αποτελεί μια εξαιρετικά υγιεινή και χορταστική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.…

3 ώρες ago

Παναθηναϊκός: Νομική κίνηση κατά του Φουρνιέ

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά κατά του Εβάν Φουρνιέ μετά τα…

3 ώρες ago

Αγαπημένη ηθοποιός από το Ρετιρέ βρέθηκε νεκρή στο εξοχικό της

Αγαπημένη ηθοποιός από το Ρετιρέ βρέθηκε νεκρή στο εξοχικό της... Πέθανε μόνη και ξεχασμένη μακριά…

7 ώρες ago

Το μυστικό της γιαγιάς με το κουτάλι για το τσίμπημα από κουνούπια

Το μυστικό της γιαγιάς με το κουτάλι για το τσίμπημα από κουνούπια... Πως μπορείτε να…

7 ώρες ago