ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χειροποίητος χαλβάς με ταχίνι – Πανεύκολη συνταγή που θα σας κάνει να ξεχάσετε του εμπορίου

Θρεπτικός, υγιεινός και πεντανόστιμος

Published by
Συντακτική Ομάδα

Φτιάξτε τον δικό σας σπιτικό χαλβά με ταχίνι, ακολουθώντας βήμα βήμα την παρακάτω εύκολη συνταγή.

Υλικά:

50 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης (ωμά)
200 γρ. ζάχαρη
600 γρ. ταχίνι
1/3 κ.γ. ξινό (λεμόν τουζού)
1/2 κ.γ. υγρή βανίλια

Διαδικασία:

Προετοιμασία: Αρχικά επιλέξτε το ταχίνι που προτιμάτε, ανάλογα με το αν θέλετε πιο ανοιχτόχρωμο ή σκούρο χαλβά. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ταχίνι με την βανίλια.
Σιρόπι: Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέστε το ξινό και αφήστε το σιρόπι να βράσει μέχρι να γίνει καραμέλα, περίπου 4 λεπτά, μέχρι να φτάσει τους 118°C.
Έλεγχος θερμοκρασίας: Για να ελέγξετε αν το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα πιάτο με κρύο νερό. Αν οι σταγόνες σχηματίσουν μια μαλακή μπάλα, είναι έτοιμο.
Ανάμειξη: Έπειτα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπήστε το σιρόπι με ένα μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει λευκό και να μοιάζει με ρευστή βανίλια.
Ζύμωμα: Κατόπιν προσθέστε το σιρόπι σιγά σιγά στο μπολ με το ταχίνι, αναδιπλώνοντας το με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε να προσθέτετε το σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστό. Όταν κρυώσει αρκετά, ζυμώστε το με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει ελαστικό και να μην σκορπίζονται τα υλικά.
Ξηροί καρποί: Ωστόσο προσθέστε τα αμύγδαλα ή τα φυστίκια Αιγίνης και συνεχίστε να ζυμώνετε.
Διαμόρφωση: Επιπλέον πασπαλίστε μια φόρμα σιλικόνης ή ένα μικρό μπολ με αμύγδαλα ή φιστίκια. Βάλτε μέσα τον χαλβά και πιέστε τον καλά, ώστε να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς.
Στέγνωμα: Αφήστε τον χαλβά να σταθεί για 4-5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε τον χαλβά και κόψτε τον σε φέτες ή μπουκιές.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξηρών καρπών προτιμάτε.
Όσο περισσότερο ζυμώνετε τον χαλβά, τόσο πιο πολλές ίνες θα αποκτήσει.
Αποθηκεύστε τον χαλβά σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωμα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αρχαία Ελλάδα: Τα μαθηματικά με γράμματα αντί αριθμών

Αρχαία Ελλάδα: Τα μαθηματικά με γράμματα αντί αριθμών και οι μαθηματικές ανακαλύψεις του Πυθαγόρα και…

3 ώρες ago

Απίστευτο: Αεροπλάνο «καρφώθηκε» σε πάρκινγκ γηροκομείου

Απίστευτο: Αεροπλάνο λίγο μετά την απογείωσή του καρφώθηκε σε πάρκινγκ γηροκομείου προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές Την…

3 ώρες ago

Σάλος στην Αίγυπτο: Έκαναν σεξ μπροστά στις Πυραμίδες και τραβούσαν βίντεο

Σάλος στην Αίγυπτο: Έκαναν σεξ μπροστά στις Πυραμίδες και τραβούσαν βίντεο... Το ασυγκράτητο ζευγάρι συνέχισε…

3 ώρες ago

Πραγματική επιστήμη τα τηγανητά καλαμαράκια: Το μυστικό για να γίνουν τραγανά και αφράτα

Η πραγματική επιστήμη πίσω από τα τηγανητά καλαμαράκια και το μυστικό για να γίνουν τραγανά…

3 ώρες ago

«Χείμαρρος» ο Νίκος Οικονομόπουλος: Το ξέσπασμα για τα «βλάσφημα» εκθέματα και τον βανδαλισμό στην Εθνική Πινακοθήκη

«Χείμαρρος» ο Νίκος Οικονομόπουλος: Το ξέσπασμα για τα «βλάσφημα» εκθέματα και τον βανδαλισμό στην Εθνική…

5 ώρες ago

Νίκος Κούρκουλος: Το άγνωστο προσωπικό του δράμα πίσω από το «Ορατότης Μηδέν»

Νίκος Κούρκουλος Το προσωπικό του δράμα πίσω από το Ορατότης Μηδέν που ρίσκαρε μέχρι και…

6 ώρες ago