ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χειροποίητος χαλβάς με ταχίνι – Πανεύκολη συνταγή που θα σας κάνει να ξεχάσετε του εμπορίου

Θρεπτικός, υγιεινός και πεντανόστιμος

Published by
Συντακτική Ομάδα

Φτιάξτε τον δικό σας σπιτικό χαλβά με ταχίνι, ακολουθώντας βήμα βήμα την παρακάτω εύκολη συνταγή.

Υλικά:

50 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης (ωμά)
200 γρ. ζάχαρη
600 γρ. ταχίνι
1/3 κ.γ. ξινό (λεμόν τουζού)
1/2 κ.γ. υγρή βανίλια

Διαδικασία:

Προετοιμασία: Αρχικά επιλέξτε το ταχίνι που προτιμάτε, ανάλογα με το αν θέλετε πιο ανοιχτόχρωμο ή σκούρο χαλβά. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ταχίνι με την βανίλια.
Σιρόπι: Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέστε το ξινό και αφήστε το σιρόπι να βράσει μέχρι να γίνει καραμέλα, περίπου 4 λεπτά, μέχρι να φτάσει τους 118°C.
Έλεγχος θερμοκρασίας: Για να ελέγξετε αν το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα πιάτο με κρύο νερό. Αν οι σταγόνες σχηματίσουν μια μαλακή μπάλα, είναι έτοιμο.
Ανάμειξη: Έπειτα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπήστε το σιρόπι με ένα μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει λευκό και να μοιάζει με ρευστή βανίλια.
Ζύμωμα: Κατόπιν προσθέστε το σιρόπι σιγά σιγά στο μπολ με το ταχίνι, αναδιπλώνοντας το με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε να προσθέτετε το σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστό. Όταν κρυώσει αρκετά, ζυμώστε το με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει ελαστικό και να μην σκορπίζονται τα υλικά.
Ξηροί καρποί: Ωστόσο προσθέστε τα αμύγδαλα ή τα φυστίκια Αιγίνης και συνεχίστε να ζυμώνετε.
Διαμόρφωση: Επιπλέον πασπαλίστε μια φόρμα σιλικόνης ή ένα μικρό μπολ με αμύγδαλα ή φιστίκια. Βάλτε μέσα τον χαλβά και πιέστε τον καλά, ώστε να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς.
Στέγνωμα: Αφήστε τον χαλβά να σταθεί για 4-5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε τον χαλβά και κόψτε τον σε φέτες ή μπουκιές.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξηρών καρπών προτιμάτε.
Όσο περισσότερο ζυμώνετε τον χαλβά, τόσο πιο πολλές ίνες θα αποκτήσει.
Αποθηκεύστε τον χαλβά σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωμα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Η Κίνα εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν υπέρ της Τεχεράνης και βάζει νέο μπουρλότο στη Μέση Ανατολή

Η Κίνα εμπλέκεται ενεργά στον πόλεμο Ισραήλ και Ιράν υπέρ της Τεχεράνης με τις πρώτες…

6 λεπτά ago

Τι συμβαίνει πριν πεθάνουμε; Επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα κατάσταση ανάμεσα σε ζωή και θάνατο

Τι συμβαίνει πριν πεθάνουμε; Επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα κατάσταση ανάμεσα σε ζωή και θάνατο Μία…

45 λεπτά ago

Τέμπη: Ποιοί απειλούν συγγενείς θυμάτων; Καταγγελίες σοκ

Ποιοί είναι αυτοί που απειλούν συγγενείς θυμάτων από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη; Καταγγελίες σοκ...…

1 ώρα ago

Τελεσίγραφο σοκ από Τραμπ για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Να παραδοθεί άνευ όρων»

Τελεσίγραφο σοκ από Τραμπ για Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: «Ξέρουμε ακριβώς που κρύβεται Να παραδοθεί άνευ…

3 ώρες ago

Αγωνία για την Ελευθερία Αρβανιτάκη: Ακυρώνει τις συναυλίες της για λόγους υγείας

Αγωνία για την αγαπημένη τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη: Ακυρώνει όλες τις συναυλίες της για λόγους υγείας…

3 ώρες ago

Γιάννης Κωνσταντέλιας: Έγινε πατέρας ο άσος του ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας βιώνει από σήμερα, Τρίτη 17 Ιουνίου, μια από τις πιο όμορφες στιγμές…

4 ώρες ago