ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χειροποίητος χαλβάς με ταχίνι – Πανεύκολη συνταγή που θα σας κάνει να ξεχάσετε του εμπορίου

Θρεπτικός, υγιεινός και πεντανόστιμος

Published by
Συντακτική Ομάδα

Φτιάξτε τον δικό σας σπιτικό χαλβά με ταχίνι, ακολουθώντας βήμα βήμα την παρακάτω εύκολη συνταγή.

Υλικά:

50 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
150 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα ή φυστίκια Αιγίνης (ωμά)
200 γρ. ζάχαρη
600 γρ. ταχίνι
1/3 κ.γ. ξινό (λεμόν τουζού)
1/2 κ.γ. υγρή βανίλια

Διαδικασία:

Προετοιμασία: Αρχικά επιλέξτε το ταχίνι που προτιμάτε, ανάλογα με το αν θέλετε πιο ανοιχτόχρωμο ή σκούρο χαλβά. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το ταχίνι με την βανίλια.
Σιρόπι: Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέστε το ξινό και αφήστε το σιρόπι να βράσει μέχρι να γίνει καραμέλα, περίπου 4 λεπτά, μέχρι να φτάσει τους 118°C.
Έλεγχος θερμοκρασίας: Για να ελέγξετε αν το σιρόπι είναι έτοιμο, ρίξτε λίγες σταγόνες σε ένα πιάτο με κρύο νερό. Αν οι σταγόνες σχηματίσουν μια μαλακή μπάλα, είναι έτοιμο.
Ανάμειξη: Έπειτα αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπήστε το σιρόπι με ένα μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει λευκό και να μοιάζει με ρευστή βανίλια.
Ζύμωμα: Κατόπιν προσθέστε το σιρόπι σιγά σιγά στο μπολ με το ταχίνι, αναδιπλώνοντας το με μια ξύλινη κουτάλα. Συνεχίστε να προσθέτετε το σιρόπι όσο είναι ακόμα ζεστό. Όταν κρυώσει αρκετά, ζυμώστε το με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει ελαστικό και να μην σκορπίζονται τα υλικά.
Ξηροί καρποί: Ωστόσο προσθέστε τα αμύγδαλα ή τα φυστίκια Αιγίνης και συνεχίστε να ζυμώνετε.
Διαμόρφωση: Επιπλέον πασπαλίστε μια φόρμα σιλικόνης ή ένα μικρό μπολ με αμύγδαλα ή φιστίκια. Βάλτε μέσα τον χαλβά και πιέστε τον καλά, ώστε να κολλήσει στους ξηρούς καρπούς.
Στέγνωμα: Αφήστε τον χαλβά να σταθεί για 4-5 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρισμα: Ξεφορμάρετε τον χαλβά και κόψτε τον σε φέτες ή μπουκιές.

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ξηρών καρπών προτιμάτε.
Όσο περισσότερο ζυμώνετε τον χαλβά, τόσο πιο πολλές ίνες θα αποκτήσει.
Αποθηκεύστε τον χαλβά σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωμα

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Αρκούδα κυνηγάει άντρα που την πυροβόλησε και αστόχησε

Μανιασμένη αρκούδα κυνηγάει άντρα που την πυροβόλησε και αστόχησε με τις εικόνες, που καταγράφηκαν σε…

2 ώρες ago

Πως ο Ιπποκράτης έκανε τεστ εγκυμοσύνης στις γυναίκες στην Αρχαία Ελλάδα;

Πως ο Ιπποκράτης έκανε τεστ εγκυμοσύνης στις γυναίκες; Η απίστευτη μέθοδος με το αλάνθαστο αποτέλεσμα…

2 ώρες ago

Ο Μάζης έριξε «βόμβα» για την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο

Νέα βόμβα έριξε ο καθηγητής Γιάννης Μάζης για τα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της…

4 ώρες ago

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη Έλληνας ως πράκτορας της Ρωσίας

Κατασκοπευτικό θρίλερ σε εξέλιξη στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνελήφθη Έλληνας υπήκοος ως πράκτορας της Ρωσίας Σύμφωνα…

5 ώρες ago

Νέα «ρουκέτα» από τον Τραμπ: «Θα ήθελα να γίνω Πάπας»

Νέα «ρουκέτα» από τον Ντόναλντ Τραμπ: «Θα ήθελα να γίνω Πάπας», δήλωσε και άφησε άφωνους…

6 ώρες ago

Ποινή φυλάκισης σε κτηνοτρόφο στο Κιλκίς που πυροβόλησε και σκότωσε ληστή που μπούκαρε στην επιχείρησή του για να κλέψει

Ποινή φυλάκισης σε κτηνοτρόφο στο Κιλκίς που πυροβόλησε και σκότωσε ληστή που μπούκαρε στην επιχείρησή…

6 ώρες ago