Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Χορτοφαγική καρμπονάρα: Μια νέα γευστική απόλαυση χωρίς κρέας!

Η αγαπημένη carbonara σε light, υγιεινή και ιδανική για το καλοκαίρι!

Χορηγούμενο

Η αγαπημένη carbonara σε light, υγιεινή και ιδανική για το καλοκαίρι. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης αναμειγνύονται αρμονικά με τα κολοκυθάκια και την καπνιστή πάπρικα. Δημιουργώντας ένα απόλυτο πιάτο καλοκαιριού.

  • 400 γρ. σπαγγέτι ολικής
  • 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 κολοκύθια μεγάλα, χοντροτριμμένα (χωρίς τα σπόρια)
  • 4 κρόκους αυγών
  • 4 κουτ. σούπας μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Ενώ αυτά βράζουν, σε ένα μεγάλο τηγάνι θερμαίνουμε το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν αρχίσει να ροδίζει, ρίχνουμε την πάπρικα, το κύμινο και τη ρίγανη. Επιπλέον σοτάρουμε μέχρι να αρωματίσουν τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τα κολοκύθια. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.

Έπειτα σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη μυζήθρα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό βρασμού. Επίσης προσθέτουμε το μισό νερό στο τηγάνι, αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά καυτά μέσα στο μπολ με τους κρόκους και τη μυζήθρα.

Μετά ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Ωστόσο αν χρειαστεί, προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Τέλος σερβίρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button