1 φύλλο σφολιάτας
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Μπισκότα σε σχήμα αστεριού
Αρχικά θερμάνετε το φούρνο στους 200°C σε λειτουργία αέρα.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά στραμμένη προς εσάς. Έπειτα αλείψτε την επιφάνειά του με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Επίσης ,διπλώστε το φύλλο μια φορά από τη στενή πλευρά. Μετά κόψτε το σε 10 κάθετες λωρίδες.
Επίσης τραβήξτε απαλά κάθε λωρίδα για να μακρύνει. Στη συνέχεια διπλώστε την σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και στερεώστε τη με ένα ξύλινο καλαμάκι.
Κατόπιν τα τοποθετήτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείψτε τα με τον κρόκο αυγού, αφού τον αραιώσετε με λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα, πασπάλισε τα με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με μπισκότα-στεράκια.
Καλή απόλαυση! 🌟
Συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη
Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας βρέθηκε ο εν διαστάσει σύζυγος της 32χρονης μητέρας των δύο παιδιών,…
Ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του επιτυχημένου μουσικού διαγωνισμού «The Voice of Greece» για…
Άγιος ΠαΐσιοςΆγιος Παΐσιος: Οι συγκλονιστικές διδαχές του Γέροντα για τα λάθη και τα πάθη μας…
Ο Μέγας Κωνσταντίνος, μια από τις κομβικότερες μορφές της ιστορίας, γεννήθηκε πιθανότατα στη Ναϊσό της…
Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της σοκολάτας με τη θρεπτική αξία…
Συναγερμός: Ρωγμές και καταστροφές σε σπίτια και κτήρια σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας Συνεργεία μηχανικών…