1 φύλλο σφολιάτας
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Για το σερβίρισμα
Ζάχαρη άχνη
Μπισκότα σε σχήμα αστεριού
Αρχικά θερμάνετε το φούρνο στους 200°C σε λειτουργία αέρα.
Στη συνέχεια σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζετε το πρώτο φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας με τη μεγάλη πλευρά στραμμένη προς εσάς. Έπειτα αλείψτε την επιφάνειά του με το μείγμα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Επίσης ,διπλώστε το φύλλο μια φορά από τη στενή πλευρά. Μετά κόψτε το σε 10 κάθετες λωρίδες.
Επίσης τραβήξτε απαλά κάθε λωρίδα για να μακρύνει. Στη συνέχεια διπλώστε την σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και στερεώστε τη με ένα ξύλινο καλαμάκι.
Κατόπιν τα τοποθετήτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείψτε τα με τον κρόκο αυγού, αφού τον αραιώσετε με λίγο νερό. Ψήστε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα, πασπάλισε τα με ζάχαρη άχνη και διακοσμήστε με μπισκότα-στεράκια.
Καλή απόλαυση! 🌟
Συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη
Σε αστυνομικό κλοιό ο Βασιλιάς Κάρολος και η Βασίλισσα Καμίλα: Βρέθηκε τεράστια χασισοφυτεία δίπλα στο…
Εκτέλεσε δικαστή μέσα στο δικαστήριο στα Τίρανα και αμέσως μετά παρέδωσε το όπλο στους φρουρούς…
Η ιστορία του Τζον Μέγκοτ (Τζον Ελβς), ενός Βρετανού πολιτικού του 18ου αιώνα, αποτέλεσε την…
Η παρακάμερα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο (1-0) αποκάλυψε μια στιγμή…
Σοκ και οργή έχει προκαλέσει στην Αλβανία η δολοφονία ενός δικαστή μέσα στην αίθουσα του…
Μια τραγική ιστορία ζωής έρχεται στο φως με τον θάνατο του πατέρα Λάμπρου Ρίνη (παπα-Λάμπρος),…