Χορηγούμενο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικο Cheesecake με κάστανο

Ιδανικό για να εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ένα γλυκό που αποπνέει τη θαλπωρή των Χριστουγέννων! Με τραγανή βάση μπισκότου, βελούδινη κρέμα με πλούσια γεύση κάστανου και γλάσο σοκολάτας με αρωματικά κάρδαμο και λάιμ. Αυτό το cheesecake είναι η απόλυτη γιορτινή λιχουδιά. Ιδανικό για να εντυπωσιάσετε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Χορηγούμενο

Για τη γέμιση

600 γρ. τυρί κρέμα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. κάστανα, βρασμένα και ψιλοκομμένα

Για το γλάσο

  • 150 γρ. νερό
  • 400 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 πρέζα κάρδαμο (κακουλέ)
  • 100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για τη βάση:

Αρχικά τοποθετούμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή υγρής άμμου.
Έπειτα απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 25 εκ., πιέζοντας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Κατόπιν τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε τη βάση να σταθεροποιηθεί.

Για τη γέμιση:

Επίσης μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για λίγα λεπτά.
Ωστόσο ζεσταίνουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν.
Μετά στον κάδο του μίξερ, βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το μείγμα της ζελατίνης. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε τα κομματάκια από τα κάστανα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα.
Έπειτα βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση. Επιστρέφουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε το γλυκό να σφίξει για 4-5 ώρες.

Χορηγούμενο

Για το γλάσο:

Επιπλέον σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Επίσης προσθέτουμε τα κάστανα, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ και το κάρδαμο.
Στη συνέχεια αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Έπειτα ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, προσέχοντας να μη διαλυθούν τα κάστανα, ενώ λιώνει η σοκολάτα.
Τέλος βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια, περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.


Χορηγούμενο

Χορηγούμενο

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
Χορηγούμενο
Back to top button