ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χριστουγεννιάτικη μαγεία: Φτιάξτε τους πιο αφράτους κουραμπιέδες με μόλις 5 υλικά

Published by
Συντακτική Ομάδα
Φτιάξτε τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες με απλά υλικά, μυστικά για τέλεια αφράτη ζύμη και έντονο άρωμα βουτύρου και αμυγδάλου.

Οι κουραμπιέδες είναι το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, αλλά και κλασική συνταγή για γάμους και ονομαστικές γιορτές.

Αφράτοι, τραγανοί και γεμάτοι άρωμα βουτύρου και αμυγδάλου, είναι πιο εύκολοι στην παρασκευή από ό,τι φαντάζεστε, αρκεί να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.

Με μόλις 5 βασικά υλικά μπορείτε να φτιάξετε τους πιο αρωματικούς κουραμπιέδες, που θα μοσχομυρίσουν το σπίτι και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας.

Υλικά για 2 κιλά κουραμπιέδων

  • 600 γρ. φρέσκο βούτυρο (πρόβειο ή αγελαδινό)
  • 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αμύγδαλα

Για την επικάλυψη:

  • Ροδόνερο ή ανθόνερο
  • Άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά – όσο περισσότερο τα χτυπήσετε, τόσο πιο αφράτη και κρεμώδης θα γίνει η ζύμη.
  2. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίστε το χτύπημα.
  3. Ενσωματώστε τα αμύγδαλα και χτυπήστε για ακόμη 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί ομοιογενής ζύμη.
  4. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα και στρώστε ταψιά με λαδόκολλα.
  5. Πλάστε μπαλάκια περίπου 25 γρ. και τοποθετήστε τα στα ταψιά, αφήνοντας χώρο για να φουσκώσουν.
  6. Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  7. Μόλις βγουν από τον φούρνο, ραντίστε με ροδόνερο ή ανθόνερο και αφήστε να κρυώσουν.
  8. Πασπαλίστε με άφθονη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε σε πιατέλα.

Tips για τέλειους κουραμπιέδες

  • Χτύπημα βουτύρου: Για ακόμα πιο αφράτους κουραμπιέδες, αφήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη να χτυπηθεί μέχρι και 20 λεπτά πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Άρωμα βανίλιας: Προσθέστε σπόρους από λοβό βανίλιας ή ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας για πλούσιο άρωμα.
  • Ένταση γεύσης: Μία μικρή πρέζα αλάτι στη ζύμη ενισχύει τη γεύση και τα αρώματα των κουραμπιέδων.

Ακολουθώντας αυτή τη συνταγή, οι κουραμπιέδες σας θα είναι τραγανοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι, έτοιμοι να γίνουν το αστέρι κάθε γιορτινής πιατέλας.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Μον Ρεπό: Έτσι είναι σήμερα το Παλάτι όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος στην Κέρκυρα

Ανακαλύψτε το Παλάτι Μον Ρεπό στην Κέρκυρα, το ιστορικό κτήριο όπου γεννήθηκε ο Πρίγκιπας Φίλιππος…

5 λεπτά ago

Παναθηναϊκός – Βαλένθια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ώρα και το κανάλι της μετάδοσης

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 21:15, τη Βαλένθια στο πλαίσιο της 14ης…

19 λεπτά ago

Ανακαλύπτοντας την άγνωστη Ελλάδα: Η βυθισμένη γέφυρα και ο κρατήρας με τα νούφαρα

Ανακαλύψτε την άγνωστη βυθισμένη γέφυρα της Φωκίδας κοντά στην Ιτέα, ένα εντυπωσιακό υποθαλάσσιο βυζαντινό μνημείο…

26 λεπτά ago

Τα Ζώδια που θα αλλάξει η ζωή τους το 2026 με τύχη και ευκαιρίες

Δείτε ποια ζώδια ευνοούνται το 2026 σύμφωνα με τον Κώστα Λεφάκη. Λέοντες, Δίδυμοι, Υδροχόοι και…

1 ώρα ago

Προσλήψεις στη ΔΥΠΑ: Έρχονται 60 μόνιμες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ το 2026

Σημαντική ενίσχυση του προσωπικού της προγραμματίζει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για το 2026, με…

1 ώρα ago

Δείτε πως φτιάχνουν στο χέρι βήμα βήμα μια Bentley Mulsanne

Δείτε πώς κατασκευάζεται μια Bentley Mulsanne, Continental ή Flying Spur στο Crewe. Χειροποίητοι κινητήρες W12,…

1 ώρα ago