ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάπαρη

Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάππαρη οποίο θα συνοδεύσει υπέροχα το ούζο σας και το τσίπουρο σας

Published by
Συντακτική Ομάδα

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι περίπου 2 κιλά, καθαρισμένο
80 ml ελαιόλαδο
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
20 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Τριμμένο κακουλέ θα βρούμε σίγουρα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα. Θα χρησιμοποιήσουμε ελάχιστο, όσο χωράει στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού.) – προαιρετικά
3 κουτ. σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ξεπλυμένη
8 λιαστές ντομάτες, από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε το χταπόδι σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το πιπέρι, τα κεδροκούκουτσα, το καρδάμωμο, το κρασί και 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο.

Βήμα 2
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει, αλλά όχι τελείως· ιδανικά, θα πρέπει να «κρατάει» στο δόντι.

Βήμα 3
Δοκιμάζουμε και, αν μας αρέσει πιο πολύ μαγειρεμένο, συνεχίζουμε λίγα λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το υγρό σε ένα σκεύος. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το υγρό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί και να γίνει όσο πηχτό μας αρέσει.

Βήμα 4
Αν το υγρό της κατσαρόλας είναι πάρα πολύ, μπορούμε να κρατήσουμε μια ποσότητα στην άκρη ώστε με την προσθήκη κρασιού και μυρωδικών της αρεσκείας μας να φτιάξουμε κι ένα χταποδοπίλαφο, στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε τις λεπτές άκρες από το χταπόδι μας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 5
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, τα οποία βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τον άνηθο και πιπέρι.

Βήμα 6
Ανακατεύουμε απαλά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Το ξίδι είναι προαιρετικό, γιατί το κρασί έχει δώσει αρκετή οξύτητα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Η καλύτερη πεντάδα της Stoiximan GBL: Οι παίκτες που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν

Μετά την ολοκλήρωση της Stoiximan GBL και την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, ανακοινώθηκε…

14 λεπτά ago

Δολοφονήθηκε Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής – Θύμα επίθεσης στη Γάζα

Ο Μουχάναντ Αλ-Λι, βετεράνος ποδοσφαιριστής της Αλ Μαγκάζι, δολοφονήθηκε μετά από τραυματισμούς σε ισραηλινή αεροπορική…

45 λεπτά ago

Φωτιά στο Κορωπί: Κινητοποίηση Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας

Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Δημητρίου Κορωπίου. Στο σημείο έχουν σπεύσει άμεσα ισχυρές δυνάμεις της…

1 ώρα ago

Ο Ολυμπιακός «κλείνει» το νέο αστέρι της G-League

Ολυμπιακός φαίνεται να προχωρά αθόρυβα στην απόκτηση του Κίτον Γουάλας. Ενός πολύπλευρου guard που συνδυάζει…

2 ώρες ago

Μοναδική στον κόσμο: Η εικόνα της Παναγίας που δείχνει τον Ιησού βρέφος στην κούνια του

Στην Πατριαρχική Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Κάιρο. Έναν από τους σημαντικότερους χριστιανικούς τόπους, βρίσκεται…

2 ώρες ago

Euroleague: Η αλλαγή που «πονάει» τον Αταμάν – Τι ισχύει πλέον για τους προπονητές

Η Euroleague προχωρά σε μια σημαντική αλλαγή κανονισμών που αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τον προπονητή…

3 ώρες ago