ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάπαρη

Χταπόδι με λιαστές ντομάτες και κάππαρη οποίο θα συνοδεύσει υπέροχα το ούζο σας και το τσίπουρο σας

Υλικά

1 μεγάλο χταπόδι περίπου 2 κιλά, καθαρισμένο
80 ml ελαιόλαδο
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερό
20 κόκκοι μαύρου πιπεριού
Τριμμένο κακουλέ θα βρούμε σίγουρα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα. Θα χρησιμοποιήσουμε ελάχιστο, όσο χωράει στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού.) – προαιρετικά
3 κουτ. σούπας κάππαρη, στραγγισμένη και ξεπλυμένη
8 λιαστές ντομάτες, από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε το χταπόδι σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το πιπέρι, τα κεδροκούκουτσα, το καρδάμωμο, το κρασί και 20 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο.

Βήμα 2
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά, μέχρι το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει, αλλά όχι τελείως· ιδανικά, θα πρέπει να «κρατάει» στο δόντι.

Βήμα 3
Δοκιμάζουμε και, αν μας αρέσει πιο πολύ μαγειρεμένο, συνεχίζουμε λίγα λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και σουρώνουμε το υγρό σε ένα σκεύος. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το υγρό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί και να γίνει όσο πηχτό μας αρέσει.

Βήμα 4
Αν το υγρό της κατσαρόλας είναι πάρα πολύ, μπορούμε να κρατήσουμε μια ποσότητα στην άκρη ώστε με την προσθήκη κρασιού και μυρωδικών της αρεσκείας μας να φτιάξουμε κι ένα χταποδοπίλαφο, στο οποίο μπορούμε να προσθέσουμε τις λεπτές άκρες από το χταπόδι μας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 5
Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, τα οποία βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τον άνηθο και πιπέρι.

Βήμα 6
Ανακατεύουμε απαλά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Το ξίδι είναι προαιρετικό, γιατί το κρασί έχει δώσει αρκετή οξύτητα.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Προσοχή: Νέα διαδικτυακή απάτη – Πως στήνουν την παγίδα

Απατεώνες στο διαδίκτυο έχουν στήσει παγίδα, προσποιούμενοι ότι είναι εκπρόσωποι μιας συγκεκριμένης ευρωπαϊκής αρχής. Επίσης,…

34 λεπτά ago

Προειδοποίηση από Meteo: Αυξημένος κίνδυνος φονικών πλημμυρών τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιστημονικής ομάδας Meteo του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης…

40 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει την παράσυρση του 27χρονου από μοτοσικλέτα

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα εγκατάλειψης που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή…

2 ώρες ago

Έριξε «βόμβα» ο Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο Αιγαίο

Έριξε «βόμβα» ο Γιώργος Παπανδρέου: Να συνεργαστούμε με την Τουρκία στο Αιγαίο! Αδιανόητες δηλώσεις από…

3 ώρες ago

Φειδίας Παναγιώτου: Απίστευτο «ξεκατίνιασμα» και live «κράξιμο»

Φειδίας Παναγιώτου: Απίστευτο «ξεκατίνιασμα» και live «κράξιμο»! Φίλος του στρίμωξε άσχημα τον Κύπριο Ευρωβουλευτή, ο…

3 ώρες ago

Απίστευτο: Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός «σερβιτόρα» στη Μύκονο

Απίστευτο: Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός «σερβιτόρα» στη Μύκονο! Με «καυτό» μαγιό σερβίρει σαμπάνιες και κολάζει Απίστευτο:…

3 ώρες ago