Τα Churros, ένα παραδοσιακό ισπανικό γλυκό που θυμίζει λουκουμάδες, είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη.
Υλικά:
Ζύμη: 220 ml γάλα, 100 γρ. βούτυρο, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 3 αυγά, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Σερβίρισμα: 250 γρ. ζάχαρη, 5 γρ. κανέλα, λιωμένη κουβερτούρα.
Tips: Στην Ισπανία τα απολαμβάνουν νωρίς το πρωί με πηχτή σοκολάτα, ενώ στο Μεξικό με κανελοζάχαρη.
Διαδικασία:
Βάση: Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζύμη: Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε στη μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Ενσωμάτωση Αυγών: Αδειάζουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά σε χαμηλή ταχύτητα.
Τηγάνισμα: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη (Νο 10). Κόβουμε κομμάτια περίπου 6 εκ. και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σερβίρισμα: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, πασπαλίζουμε τα ζεστά churros και τα σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα στο πλάι.
Χορηγούμενο