Τα Churros, ένα παραδοσιακό ισπανικό γλυκό που θυμίζει λουκουμάδες, είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα. Η παρακάτω συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη.
Ζύμη: 220 ml γάλα, 100 γρ. βούτυρο, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ζάχαρη, 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 3 αυγά, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Σερβίρισμα: 250 γρ. ζάχαρη, 5 γρ. κανέλα, λιωμένη κουβερτούρα.
Tips: Στην Ισπανία τα απολαμβάνουν νωρίς το πρωί με πηχτή σοκολάτα, ενώ στο Μεξικό με κανελοζάχαρη.
Βάση: Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζύμη: Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Επιστρέφουμε στη μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
Ενσωμάτωση Αυγών: Αδειάζουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να κρυώσει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά σε χαμηλή ταχύτητα.
Τηγάνισμα: Μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη (Νο 10). Κόβουμε κομμάτια περίπου 6 εκ. και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν.
Σερβίρισμα: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, πασπαλίζουμε τα ζεστά churros και τα σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα στο πλάι.
Νέες, δελεαστικές ευκαιρίες εργασίας ανοίγονται στα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Goldair Handling, η κορυφαία ελληνική…
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προχώρησε στην ανακοίνωση των προσλήψεων για 86 συνολικά προσωρινούς…
Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προέβη σε σκληρές δηλώσεις, διαμηνύοντας ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη…
Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γλυκερίου του Μάρτυρα. Εξαιτίας…
Τρεις συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και αυτή της Φεντερίκα Μογκερίνι, πρώην Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,…
Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις που προέκυψαν από την ιατροδικαστική έρευνα σχετικά με τον τραγικό θάνατο…