Οι παραδοσιακές χυλοπίτες αποκτούν μια νέα, συναρπαστική διάσταση. Συνδυασμένες με την πλούσια γεύση του πρόβατου και τη γλυκύτητα του χαρουπόμελου. Ωστόσο αυτό το πιάτο παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική. Δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Αρχικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίστε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας. Επιπλέον αλατοπιπερώστε ελαφρά και σοτάρετε για 5-6 λεπτά ακόμα. Κατόπιν σβήστε με το κρασί και προσθέστε τους κόκκους μπαχαριού.
Έπειτα προσθέστε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και το χαρουπόμελο. Ωστόσο σιγοβράστε το φαγητό με κλειστό το καπάκι για περίπου 2 ώρες, σε μέτρια φωτιά. Μετά ελέγχετε ανά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα ζωμό. Στο τέλος, δοκιμάστε για να ρυθμίσετε το αλάτι και το πιπέρι.
Επίσης όταν το κρέας έχει μαλακώσει, αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και βάλτε το σε μια πιατέλα. Ακόμη, ρίξτε στη σάλτσα που έχει απομείνει τις χυλοπίτες και βράστε τες για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Ελέγξτε ξανά για αλάτι.
Στη συνέχεια σερβίρετε το πιάτο όσο είναι ζεστό. Ωστόσο περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι στο πλάι για να ολοκληρώσετε τη γεύση.
Καλή απόλαυση!
Πεθερός έσφαξε τη νύφη του μπροστά στην 5 ετών εγγονή του γιατί ήταν έτοιμη να…
Η Τζώρτζια Σιακαβάρα εσπευσμένα στο νοσοκομείο... Το πρόβλημα υγείας και το ξαφνικό χειρουργείο Η Τζώρτζια…
Το ελληνικό μπάσκετ ζει ξανά μεγάλες στιγμές. Η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε τροχιά μεταλλίων μετά…
Ο καιρός την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 θα έχει φθινοπωρινά χαρακτηριστικά, αλλά με τη θερμοκρασία…
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σεζόν με προκλήσεις, και ο προπονητής Ρουί Βιτόρια έχει ήδη στα…
Εικόνες σοκ μέσα από το σπίτι διάσημης τραγουδίστριας να είναι γεμάτο με περιττώματα Διάσημη τραγουδίστρια…