Οι παραδοσιακές χυλοπίτες αποκτούν μια νέα, συναρπαστική διάσταση. Συνδυασμένες με την πλούσια γεύση του πρόβατου και τη γλυκύτητα του χαρουπόμελου. Ωστόσο αυτό το πιάτο παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική. Δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του καλού φαγητού.
Αρχικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίστε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα και τον πελτέ ντομάτας. Επιπλέον αλατοπιπερώστε ελαφρά και σοτάρετε για 5-6 λεπτά ακόμα. Κατόπιν σβήστε με το κρασί και προσθέστε τους κόκκους μπαχαριού.
Έπειτα προσθέστε 1 λίτρο ζωμό λαχανικών και το χαρουπόμελο. Ωστόσο σιγοβράστε το φαγητό με κλειστό το καπάκι για περίπου 2 ώρες, σε μέτρια φωτιά. Μετά ελέγχετε ανά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμα ζωμό. Στο τέλος, δοκιμάστε για να ρυθμίσετε το αλάτι και το πιπέρι.
Επίσης όταν το κρέας έχει μαλακώσει, αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και βάλτε το σε μια πιατέλα. Ακόμη, ρίξτε στη σάλτσα που έχει απομείνει τις χυλοπίτες και βράστε τες για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν al dente. Ελέγξτε ξανά για αλάτι.
Στη συνέχεια σερβίρετε το πιάτο όσο είναι ζεστό. Ωστόσο περιχύστε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι στο πλάι για να ολοκληρώσετε τη γεύση.
Καλή απόλαυση!
Χαμός στο Ηράκλειο: Άγριο μαλλιοτράβηγμα με τραυματισμούς μεταξύ γυναικών στο λιμάνι και μια 56χρονη στο…
Απίστευτα σκηνικά στην Αχαΐα... Άγρια επεισόδια και ένας οπαδός με έμφραγμα σε τοπικό αγώνα ποδοσφαίρου…
Ο Αρχηγός του Γερμανικού Στρατού μπροστά σε Παγανιστικές Τελετές, με θυσίες ζώων και πυρσούς, κατά…
Η Μοσάντ έφερε στο φως το μυστικό σχέδιο του Ιράν για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα…
Προσήχθη νεαρή κοπέλα από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την ώρα που ο Πάνος Ρούτσι…
Ένα αιματηρό και τραγικό επεισόδιο συγκλονίζει την Κρήτη, καθώς ένας άνδρας έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς…