ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Croque Madame: Ένα ωραίο πρωινό πάντα σου φτιάχνει τη μέρα!

To Croque Madame ή αλλιώς η “τραγανή κυρία” των Γάλλων

Published by
Συντακτική Ομάδα

Είναι η… θηλυκή εκδοχή του Croque Monsieur, με τη μόνη διαφορά ότι έχει ένα αυγό στην κορυφή της. Αχτύπητο brunch και σνακ

Υλικά

Για τη μπεσαμέλ
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μουστάρδα
300 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
πιπέρι
αλάτι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Για τα τοστ

8 φέτες ψωμί για τοστ
40 γρ. βούτυρο
θυμάρι
πιπέρι
200 γρ. γκούντα, τριμμένη
4 φέτες ζαμπόν
4 αβγά, ποσέ ή τηγανητά
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Baby ρόκα
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Για τη μπεσαμέλ βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.

Βήμα 2

Προσθέτουμε την αγγλική μουστάρδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μας σε τρεις δόσεις (100 ml τη φορά) και φροντίζουμε να ανακατέψουμε πολύ καλά μετά από κάθε δόση.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη όταν να βγουν οι πρώτες φουσκάλες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στη μπεσαμέλ. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 ώρες.

Βήμα 6

Για τα τοστ ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.

Βήμα 7

Βάζουμε 4 φέτες ψωμί του τοστ σε ταψί, αλείφουμε με λίγο βούτυρο τις εξωτερικές πλευρές και με λίγη μουστάρδα τις εσωτερικές, μετά βάζουμε 2 φέτες ζαμπόν σε κάθε ψωμί. Κάνουμε λεπτή στρώση με Λίγη από την μπεσαμέλ μας πάνω στο ζαμπόν και και το περισσότερο από το τριμμένο μας τυρί κρατώντας μόνο λίγο.

Βήμα 8

Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού και τις αλείφουμε λίγο βούτυρο στην εξωτερική τους επιφάνεια και ψήνουμε για 10 λεπτά, μετά τα βγάζουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ από πάνω και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.

Βήμα 9

Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά και να κάνει κρούστα.

Βήμα 10

Σερβίρουμε απλώνοντας πάνω σε πιάτο ή ξύλο κοπής baby ρόκα και ντοματίνια κομμένα στη μέση. ραντίζουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε από πάνω τις φέτες ψωμιού μας (τοστ μας). Μέχρι σε αυτό το σημείο η συνταγή λέγετε croque monsieur.

Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ποσέ ή τηγανητά αυγά Από ένα σε κάθε τοστ και είμαστε να απολαύσουμε τα Croque Madame μας.

Από τον Σεφ Στέλιο Χατζηνικολάου

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Το αποκάλυψε ο Λάκης Γαβαλας: Τα όργια και τα ναρκωτικά μέσα στη βίλα του

Το αποκάλυψε ο Λάκης Γαβαλας Τα όργια και τα ναρκωτικά που έγιναν μέσα στη βίλα…

3 ώρες ago

Ο Σταμάτης Γονίδης ανακοίνωσε το τέλος

Ο Σταμάτης Γονίδης ανακοίνωσε το τέλος... Η ξαφνική αποκάλυψη του τραγουδιστή σε live εμφάνιση που…

3 ώρες ago

Το νέο όνομα του κλειστού του ΟΑΚΑ και οι στόχοι της συμφωνίας

Με μια ιστορική συμφωνία, ο Παναθηναϊκός AKTOR και η Telekom ενώνουν τις δυνάμεις τους, με…

4 ώρες ago

Lake Party Trichonida: Εκπλήξεις και υπερθέαμα μέσα στη φύση

Επιστρέφει το Lake Party Trichonida με πολλές εκπλήξεις και ένα μοναδικό υπερθέαμα μέσα στη φύση...…

4 ώρες ago

Χαλκιδική και Αττική στην κορυφή των καταγγελιών για παρανομίες σε παραλίες

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες στο MyCoast για παραβάσεις στις παραλίες. Με τους πολίτες να αξιοποιούν…

4 ώρες ago

Τι συμβαίνει στο Μεσολόγγι; Εμφανίστηκαν σταυροί από αλάτι

Τι συμβαίνει στο Μεσολόγγι; Εμφανίστηκαν σταυροί από αλάτι στη λιμνοθάλασσα... Ένα συγκλονιστικό θέαμα και μια…

4 ώρες ago