ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ: Ποιό διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια;

«Αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους»

Published by
Συντακτική Ομάδα

Σοκ: Ποιό διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια; «Αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους», καυχιέται η ιδιοκτήτρια

Διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια… Ένα φημισμένο εστιατόριο στο Μέμφις έχει γίνει γνωστό για τα μοναδικά μπιφτέκια του, τα οποία τηγανίζονται σε λάδι που χρησιμοποιείται αδιάλειπτα εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Η μέθοδος αυτή, αν και ασυνήθιστη, θεωρείται το μυστικό της ιδιαίτερης γεύσης τους, που συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις του μπέργκερ.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1912, όταν ο Elmer “Doc” άνοιξε το κατάστημα, Dyer, βασισμένος σε ένα μυστικό μείγμα μπαχαρικών που έδινε στα μπιφτέκια ξεχωριστή γεύση. Η επιτυχία ήταν άμεση, αλλά η γεύση απογειώθηκε όταν, μια νύχτα, ένας από τους σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι. Από τότε, το λάδι δεν άλλαξε ποτέ, δημιουργώντας μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τα διάσημα μπιφτέκια την ώρα που τηγανίζονται

Η Κένταλ Ρόμπερτσον, σημερινή ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, εξηγεί ότι το λάδι που χρησιμοποιείται σήμερα προέρχεται από το αρχικό… Καθώς κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών εμπλουτίζει το λίπος στο τηγάνι. Οι λεπτές στρώσεις μπιφτεκιών τηγανίζονται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια, διατηρώντας την αυθεντική γεύση που έκανε το εστιατόριο διάσημο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο για τα διάσημα burger

Διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια

Παρά το γεγονός ότι το λάδι έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από έναν αιώνα, οι πελάτες δεν φαίνονται να ενοχλούνται. Αντίθετα, πολλοί ζητούν να βουτήξουν ολόκληρο το μπέργκερ τους, μαζί με τα ψωμάκια, στο γευστικό αυτό λάδι πριν το σερβίρισμα.

Το γνωστό μπεργεράδικο

Το εστιατόριο επεξεργάζεται περίπου 750 με 1.000 κιλά μοσχαρίσιο κιμά κάθε εβδομάδα, εξασφαλίζοντας πως το λάδι διατηρείται σε επάρκεια. Παρόμοιες πρακτικές έχουν καταγραφεί και αλλού, όπως σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο που παράγει τον ίδιο ζωμό για περισσότερα από… 50 χρόνια ή σε ένα ιαπωνικό μαγαζί με νουντλς που τα σερβίρει με τον ίδιο ζωμό από το 1945.

Η καλύτερη συνταγή για αυθεντικό αμερικάνικο burger

Αυτές οι γαστρονομικές πρακτικές μπορούν να ξαφνιάζουν… Αλλά αποδεικνύουν πως οι παραδόσεις και η ιδιαίτερη φροντίδα στα υλικά μπορούν να δημιουργήσουν αξέχαστες γεύσεις.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σάλος: Διάσημος ράπερ βγήκε γυμνός στους δρόμους

Σάλος: Διάσημος ράπερ βγήκε γυμνός στους δρόμους και τον έκλεισαν άρον άρον στο ψυχιατρείο Ο…

2 ώρες ago

Ο Άγιος Πορφύριος απαντά: Φταίει η βασκανία για τον πονοκέφαλο;

Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από πονοκεφάλους, συχνά τους αποδίδουν σε «μάτιασμα» ή βασκανία. Ωστόσο, ο…

2 ώρες ago

Τραγωδία: Νεκρός σε τροχαίο ο Μπρεντ Χιντς των Mastodon

Μια δυσάρεστη είδηση έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Καθώς ο Μπρεντ Χιντς (Brent Hinds), κιθαρίστας…

3 ώρες ago

Σοκ: Ο πατέρας κορυφαίου μπασκετμπολίστα μαχαίρωσε προπονητή

Συνελήφθη ο πατέρας κορυφαίου μπασκετμπολίστα αφού μαχαίρωσε προπονητή για μια θέση πάρκινγκ Ο Μαρσέλες Μπράουν,…

3 ώρες ago

Απίστευτο: Τι κάνει και πως είναι σήμερα η Ιμάνι Κελίφ η τρανς πυγμάχος που προκάλεσε σάλο στους Ολυμπιακούς αγώνες;

Απίστευτο: Τι κάνει και πως είναι σήμερα η Ιμάνι Κελίφ, η τρανς πυγμάχος, που προκάλεσε…

3 ώρες ago

Παναθηναϊκός AKTOR: Sold out το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό από τον Αύγουστο

Με τη διάθεση όλων των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν στην Euroleague, ο Παναθηναϊκός…

3 ώρες ago