Διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια… Ένα φημισμένο εστιατόριο στο Μέμφις έχει γίνει γνωστό για τα μοναδικά μπιφτέκια του, τα οποία τηγανίζονται σε λάδι που χρησιμοποιείται αδιάλειπτα εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Η μέθοδος αυτή, αν και ασυνήθιστη, θεωρείται το μυστικό της ιδιαίτερης γεύσης τους, που συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις του μπέργκερ.
Η ιστορία ξεκίνησε το 1912, όταν ο Elmer “Doc” άνοιξε το κατάστημα, Dyer, βασισμένος σε ένα μυστικό μείγμα μπαχαρικών που έδινε στα μπιφτέκια ξεχωριστή γεύση. Η επιτυχία ήταν άμεση, αλλά η γεύση απογειώθηκε όταν, μια νύχτα, ένας από τους σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι. Από τότε, το λάδι δεν άλλαξε ποτέ, δημιουργώντας μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Η Κένταλ Ρόμπερτσον, σημερινή ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, εξηγεί ότι το λάδι που χρησιμοποιείται σήμερα προέρχεται από το αρχικό… Καθώς κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών εμπλουτίζει το λίπος στο τηγάνι. Οι λεπτές στρώσεις μπιφτεκιών τηγανίζονται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια, διατηρώντας την αυθεντική γεύση που έκανε το εστιατόριο διάσημο.
Παρά το γεγονός ότι το λάδι έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από έναν αιώνα, οι πελάτες δεν φαίνονται να ενοχλούνται. Αντίθετα, πολλοί ζητούν να βουτήξουν ολόκληρο το μπέργκερ τους, μαζί με τα ψωμάκια, στο γευστικό αυτό λάδι πριν το σερβίρισμα.
Το εστιατόριο επεξεργάζεται περίπου 750 με 1.000 κιλά μοσχαρίσιο κιμά κάθε εβδομάδα, εξασφαλίζοντας πως το λάδι διατηρείται σε επάρκεια. Παρόμοιες πρακτικές έχουν καταγραφεί και αλλού, όπως σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο που παράγει τον ίδιο ζωμό για περισσότερα από… 50 χρόνια ή σε ένα ιαπωνικό μαγαζί με νουντλς που τα σερβίρει με τον ίδιο ζωμό από το 1945.
Η καλύτερη συνταγή για αυθεντικό αμερικάνικο burger
Αυτές οι γαστρονομικές πρακτικές μπορούν να ξαφνιάζουν… Αλλά αποδεικνύουν πως οι παραδόσεις και η ιδιαίτερη φροντίδα στα υλικά μπορούν να δημιουργήσουν αξέχαστες γεύσεις.
Σήμερα, Σάββατο 4 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2025, τιμάται η Σύναξη των Εβδομήκοντα…
Γιατί όσο μεγαλώνουμε νιώθουμε ότι ο χρόνος περνάει όλο και πιό γρήγορα; Η μυστήρια λειτουργία…
Ρούλα Κορομηλά: Η απαγορευμένη φωτογραφία που διέρρευσε, από προσωπική στιγμή, στο διαδίκτυο και εξαφανίστηκε αμέσως…
Εφιαλτικό τελεσίγραφο από τη Μόσχα στην Αθήνα: «Αν στείλετε τους S300 στην Ουκρανία τελειώσατε» Τελεσίγραφο…
Τι ήταν ο Κηφισός; Η άγνωστη ιστορία και η Μυθολογία πίσω από το μεγαλύτερο ποτάμι…
Νόνικα Γαληνέα Ποιός «άρπαξε» το παλάτι της στην Κηφισιά; Η εμμονή του εφοπλιστή και ο…