ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ: Ποιό διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια;

«Αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους»

Published by
Συντακτική Ομάδα

Σοκ: Ποιό διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια; «Αυτό είναι το μυστικό της νοστιμιάς τους», καυχιέται η ιδιοκτήτρια

Διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια… Ένα φημισμένο εστιατόριο στο Μέμφις έχει γίνει γνωστό για τα μοναδικά μπιφτέκια του, τα οποία τηγανίζονται σε λάδι που χρησιμοποιείται αδιάλειπτα εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Η μέθοδος αυτή, αν και ασυνήθιστη, θεωρείται το μυστικό της ιδιαίτερης γεύσης τους, που συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις του μπέργκερ.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1912, όταν ο Elmer “Doc” άνοιξε το κατάστημα, Dyer, βασισμένος σε ένα μυστικό μείγμα μπαχαρικών που έδινε στα μπιφτέκια ξεχωριστή γεύση. Η επιτυχία ήταν άμεση, αλλά η γεύση απογειώθηκε όταν, μια νύχτα, ένας από τους σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι. Από τότε, το λάδι δεν άλλαξε ποτέ, δημιουργώντας μια παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τα διάσημα μπιφτέκια την ώρα που τηγανίζονται

Η Κένταλ Ρόμπερτσον, σημερινή ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, εξηγεί ότι το λάδι που χρησιμοποιείται σήμερα προέρχεται από το αρχικό… Καθώς κάθε νέα παρτίδα μπιφτεκιών εμπλουτίζει το λίπος στο τηγάνι. Οι λεπτές στρώσεις μπιφτεκιών τηγανίζονται σε μεγάλα μαντεμένια τηγάνια, διατηρώντας την αυθεντική γεύση που έκανε το εστιατόριο διάσημο.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο για τα διάσημα burger

Διάσημο μπεργκεράδικο ψήνει τα μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από 100 χρόνια

Παρά το γεγονός ότι το λάδι έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από έναν αιώνα, οι πελάτες δεν φαίνονται να ενοχλούνται. Αντίθετα, πολλοί ζητούν να βουτήξουν ολόκληρο το μπέργκερ τους, μαζί με τα ψωμάκια, στο γευστικό αυτό λάδι πριν το σερβίρισμα.

Το γνωστό μπεργεράδικο

Το εστιατόριο επεξεργάζεται περίπου 750 με 1.000 κιλά μοσχαρίσιο κιμά κάθε εβδομάδα, εξασφαλίζοντας πως το λάδι διατηρείται σε επάρκεια. Παρόμοιες πρακτικές έχουν καταγραφεί και αλλού, όπως σε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο που παράγει τον ίδιο ζωμό για περισσότερα από… 50 χρόνια ή σε ένα ιαπωνικό μαγαζί με νουντλς που τα σερβίρει με τον ίδιο ζωμό από το 1945.

Η καλύτερη συνταγή για αυθεντικό αμερικάνικο burger

Αυτές οι γαστρονομικές πρακτικές μπορούν να ξαφνιάζουν… Αλλά αποδεικνύουν πως οι παραδόσεις και η ιδιαίτερη φροντίδα στα υλικά μπορούν να δημιουργήσουν αξέχαστες γεύσεις.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σοκ: Η Πολωνία με την Ουκρανία στήνουν νέα σύρραξη με τη Ρωσία

Ενώ Τραμπ και Πούτιν προσπαθούν να λήξουν τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Τουσκ (Πολωνία) με…

1 ώρα ago

Απίστευτη τραγωδία: Νεκρός 15χρονος από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του

Νεκρός 15χρονος από από εισαγωγή αέρα υψηλής πίεσης στον πρωκτό του μετά από βάναυση πράξη…

3 ώρες ago

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού

Παίζουν με τη φωτιά οι Τούρκοι: Καταγγέλλουν το Λιμενικό ότι άνοιξε πυρ κατά αλιευτικού και…

3 ώρες ago

Θρίλερ στην Εφορία Βόλου: Άνδρας επιζών των Τεμπών απειλούσε να αυτοκτονήσει

Ένταση και αναστάτωση στην Εφορία Βόλου όταν 31χρονος, επιζών του δυστυχήματος των Τεμπών, σε κατάσταση…

3 ώρες ago

Πράσινη καταιγίδα: Ο Παναθηναϊκός AKTOR διέλυσε το Ντουμπάι 103-82

Ένας απολαυστικός Παναθηναϊκός AKTOR έκανε μια εμφάνιση-ξέσπασμα, επικρατώντας της Ντουμπάι με το επιβλητικό 103-82 στο…

6 ώρες ago

Αγιορείτικο πρόσφορο με την παλαιότερη μοναστηριακή συνταγή

Το Αγιορείτικο πρόσφορο με προζύμι με την πνευματική δύναμη πίσω από την παράδοση και η…

7 ώρες ago