ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δραματικές εξελίξεις: Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία!

Το Βερολίνο ετοιμάζει «Οικιακά καταφύγια»!

Δραματικές εξελίξεις: Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία! Το Βερολίνο παίρνει μέτρα οργάνωσης πολέμου και ετοιμάζει μέχρι και «Οικιακά καταφύγια»!

Δραματικές εξελίξεις: Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία! Σύμφωνα με το DW, οι κάτοικοι της Γερμανίας ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την πιθανότητα εξάπλωσης του πολέμου στην Ευρώπη μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε δημοσκόπηση του περασμένου Απριλίου για το ARD Deutschlandtrend, το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι βλέπει μεγάλη ή πολύ μεγάλη απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 28% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019. Ιδιαίτερα οι νέοι αισθάνονται αυτή την ανησυχία περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, όπως προκύπτει από την τελευταία μελέτη «Νεολαία στη Γερμανία», η οποία καταγράφει τάσεις.

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων ηλικίας 14 έως 29 ετών φοβάται τον πόλεμο στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά, ο πόλεμος γίνεται πραγματικά αισθητός για τη νέα γενιά, και αυτό συνδέεται επίσης με τη γεωγραφική εγγύτητα της Ουκρανίας. Για παράδειγμα, η απόσταση από τη Λειψία έως το Κίεβο είναι λίγο μεγαλύτερη από αυτήν μέχρι τη Ρώμη, περίπου 1.500 χιλιόμετρα.

Δραματικές εξελίξεις: Η Γερμανία ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία! Ετοιμάζουν «οικιακά καταφύγια»

Σύμφωνα με το Spiegel, στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων στα μέσα του μήνα στο Πότσνταμ θα συζητηθεί μια έκθεση εμπειρογνωμόνων από το υπουργείο Εσωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας σε Καταστροφές, και τον Οργανισμό Ακινήτων. Η έκθεση εξετάζει τους καλύτερους τρόπους προστασίας των πολιτών σε περίπτωση πολέμου, βάσει μιας νέας προσέγγισης στην πολιτική προστασία. Σε αντίθεση με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν αναμένονται βομβαρδισμοί που θα κατέστρεφαν ολόκληρες πόλεις. Για το λόγο αυτό, ο πληθυσμός της Γερμανίας δεν θα πρέπει να αναζητά προστασία σε μεγάλα δημόσια καταφύγια, καθώς «δεν προσφέρουν ασφάλεια έναντι των σύγχρονων όπλων ακριβείας, που πλήττουν καλά επιλεγμένους στρατηγικούς στόχους και παρέχουν ελάχιστο χρόνο προειδοποίησης σε περίπτωση επίθεσης».

Δείτε επίσης – Δηλώσεις σοκ από τον Πούτιν για Παγκόσμιο Πόλεμο

Τι προτείνουν λοιπόν οι εμπειρογνώμονες; «Δωμάτια κάτω από το επίπεδο του εδάφους ή στο εσωτερικό κτιρίων θα μπορούσαν να προσφέρουν προστασία από ορισμένους κινδύνους». Μια άλλη επιλογή είναι τα λεγόμενα «οικιακά καταφύγια», δηλαδή κελάρια ή δωμάτια κάτω από το επίπεδο του εδάφους ή στο εσωτερικό κτιρίων.

Για να βελτιωθεί ο βαθμός προστασίας, προτείνονται μέτρα όπως η θωράκιση των τοίχων ή η προσωρινή κάλυψη των παραθύρων και των ανοιγμάτων των υπογείων, τα οποία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν από άτομα χωρίς τεχνική κατάρτιση και σε εθελοντική βάση. Οι ειδικοί προτείνουν επίσης την κοινή χρήση αυτών των καταφυγίων (Shelter Sharing), παρόλο που «η πλειονότητα του πληθυσμού θα μπορούσε να δημιουργήσει καταφύγια σε δικούς του χώρους». Ο στόχος είναι «η δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων χώρων αυτοπροστασίας, οι οποίοι όμως παρέχουν σημαντικά λιγότερη προστασία σε περίπτωση πυρηνικών, βιολογικών ή χημικών επιθέσεων».

Επιπλέον, σε αστικά κέντρα θα πρέπει να προσφέρονται επιλογές προστασίας για όσους «αιφνιδιάζονται από μια στρατιωτική επίθεση ενώ βρίσκονται εν κινήσει». Για αυτή την περίπτωση, κατάλληλα είναι τα δημόσια κτίρια, τα πολυκαταστήματα, οι υπόγειοι χώροι γκαράζ, οι υπόγειοι σταθμοί και οι σήραγγες.

Δείτε επίσης – Σοκ: «Περίεργη» αναφορά Μπάιντεν για Γ Παγκόσμιο Πόλεμο! (Βίντεο)

Δραματικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για πιθανότητα πολέμου λόγω των αυξανόμενων απειλών από τη Ρωσία. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029», δήλωσε ο Πιστόριους στο γερμανικό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, όπως ανέφερε το Spiegel. «Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Πούτιν θα σταματήσει στα σύνορα της Ουκρανίας, αν φτάσει τόσο μακριά», προσέθεσε.

Τις τελευταίες ημέρες, ο αρχιεπιθεωρητής του γερμανικού στρατού, Κάρστεν Μπρούερ, ανέφερε ότι θα χρειαστούν πέντε έως οκτώ χρόνια για να ανασυγκροτήσει η Ρωσία τις ένοπλες δυνάμεις της από τον εξοντωτικό πόλεμο στην Ουκρανία, θέτοντας το 2029 ως προθεσμία για τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για πιθανή μάχη. «Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χρειαζόμαστε νέες γυναίκες και άνδρες που μπορούν να υπερασπιστούν αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Πιστόριους.

Κατευθυντήριες γραμμές συνολικής άμυνας

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα, οι εμπειρογνώμονες ζητούν εδώ και χρόνια την αναθεώρηση των υφιστάμενων αντιλήψεων για την προστασία του άμαχου πληθυσμού. Στο έγγραφό τους δίνουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις ή εναλλακτικές. Η κακή κατάσταση των υφιστάμενων καταφυγίων είναι γνωστή: από τα 2.000 δημόσια καταφύγια που υπήρχαν κάποτε, μόνο 579 είναι ακόμη σε λειτουργία και μπορούν να φιλοξενήσουν μόλις 470.000 ανθρώπους. Ωστόσο, αυτά τα καταφύγια δεν είναι κατάλληλα για προστασία από τα σύγχρονα όπλα ακριβείας.

Η έκθεση τονίζει ότι τα σημερινά οπλικά συστήματα είναι τόσο ακριβή και αποτελεσματικά που ένα άμεσο χτύπημα θα μπορούσε να καταστρέψει οποιοδήποτε καταφύγιο. Επομένως, δεν υπάρχει πλήρης προστασία από τις εχθρικές επιθέσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει την ευθύνη του κράτους να σχεδιάσει νέα μέτρα προστασίας. Δεδομένης της κακής κατάστασης των κλασικών καταφυγίων, η επιτροπή προτείνει τη μετατροπή των ιδιωτικών κελαριών σε καταφύγια. Οι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι πρέπει να κατασκευαστούν περίπου 210.100 μεγαλύτερα καταφύγια για να προστατευθούν οι περίπου 85 εκατομμύρια κάτοικοι της Γερμανίας. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 140,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει εντός της ημέρας μέτρα οργάνωσης της χώρας σε περίπτωση πολέμου. Πρόκειται για ένα έγγραφο 81 σελίδων με κατευθυντήριες γραμμές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αρμοδιότητες του καγκελάριου θα αυξηθούν, με τη μεταβίβαση σε αυτόν των εξουσιών ελέγχου και άμυνας. Ο υπουργός Άμυνας θα είναι μόνο επικεφαλής της διοίκησης της Μπούντεσβερ. Ένα άλλο μέρος του εγγράφου αφορά πιο εξειδικευμένους κανονισμούς, που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν τη λειτουργία της χώρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αυτοί περιλαμβάνουν την αποθήκευση ενέργειας και τροφίμων, καθώς και την υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να μεταδίδουν άμεσα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και προειδοποιήσεις. «Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, η Γερμανία βρίσκεται υπό στρατιωτική απειλή», αναφέρεται ήδη στην πρώτη παράγραφο.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σεισμός τώρα στην Κω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής, 22 Νοεμβρίου,…

58 λεπτά ago

28χρονος προσπάθησε να περάσει 320 αράχνες μέσω του αεροδρομίου – Που τις είχε κρυμμένες

Μια από τις πιο ασυνήθιστες και ανησυχητικές υποθέσεις λαθρεμπορίας άγριας ζωής σημειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο…

1 ώρα ago

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Δέσποινας Μοιραράκη για την περιπέτεια της υγείας της – Τι συνέβη;

Η Δέσποινα Μοιραράκη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας…

2 ώρες ago

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά την επόμενη εβδομάδα – Τριήμερο για τους μαθητές

Δύο περιοχές της Ελλάδας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμη τριήμερο πριν από…

4 ώρες ago

Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών δημοτικού σχολείου

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα. Εκεί ένας έντονος καβγάς ανάμεσα σε μαθητές…

4 ώρες ago

Γάλα σύκου: Ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης

Το γάλα σύκου είναι ο ανεκτίμητος χυμός της φύσης με τα απίστευτα οφέλη για τον…

7 ώρες ago