ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Δραματικές εξελίξεις για την ανθρωπότητα: «Δεν ξέρω αν θα επιβιώσουμε – Δεν θα μπορούμε να την ελέγξουμε»!

Ο Γιούβαλ Νόα Χαράρι μαζί με τον Κλάους Σβαμπ, είναι οι άνθρωποι που προωθούν παγκοσμίως την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» την οποία προωθούν να την επιβάλουν διαμέσου μίας κλειστής ομάδας πολιτικών που επηρεάζονται από αυτούς και μέσα σε όλα αυτά, περίοπτη θέση κατέχει η ανάπτυξη και η εδραίωση της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάτι που μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες για την Ανθρωπότητα αλλά και γι’ αυτούς που πιστεύουν πως θα την ελέγχουν προς όφελός τους.

«Για πρώτη φορά εφεύραμε κάτι που μας αφαιρεί την εξουσία» παραδέχεται ο σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ μιλώντας στην βρετανική «The Telegraph».

«Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν με την τεχνητή νοημοσύνη» πρόσθεσε.

«Απλώς δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει. Ποιες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες της ανάληψης του πολιτισμού από την τεχνητή νοημοσύνη;» προειδοποιεί ο Γιούβαλ Νόα Χαράρι.

«Η εξουσία απομακρύνεται για πρώτη φορά στην ιστορία από εμάς. Επινοούμε κάτι που μας αποδυναμώνει. Και συμβαίνει τόσο γρήγορα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν καν τι συμβαίνει.

Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η AI λαμβάνει σωστές αποφάσεις για την ζωή μας. Αυτό είναι κάτι που απέχουμε πολύ από το να λύσουμε».

«Το ναζιστικό καθεστώς χρησιμοποιούσε τεχνολογίες, όπως τρένα, ηλεκτρισμό και ραδιόφωνα. Δεν είχαν εργαλεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, ένα νέο καθεστώς στον 21ο αιώνα θα έχει πιο ισχυρά εργαλεία.

Τότε οι συνέπειες θα ήταν πολύ πιο καταστροφικές. Αυτό θα είναι κάτι που δεν ξέρω αν η ανθρωπότητα θα μπορούσε να επιβιώσει», λέει.

Μια άλλη συνέπεια της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι σε μια αγορά εργασίας χωρίς εκπαιδευμένους ανθρώπους, η τεχνολογία θα έπαιρνε την θέση τους και θα άφηνε τις μάζες «εντελώς άχρηστες», αφήνοντας «τρομερές ψυχολογικές και πολιτικές συνέπειες», σύμφωνα με τον στενότερο σύμβουλο του Κλάους Σβαμπ.

Back to top button