Θέλετε ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό γλυκό χωρίς ψήσιμο; Αυτή η τούρτα ροδάκινο είναι ιδανική! Με βάση μπισκότου, βελούδινη μους ροδάκινο και δροσερό ζελέ φρούτων, προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Επίσης είναι τέλεια για κάθε περίσταση και σίγουρα θα εντυπωσιάσει!
Υλικά:
Για τη Βάση:
- 160 γρ. μπισκότα ξηρά
- 60 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για τη Μους Ροδάκινο:
- 140 γρ. πολτός ροδάκινου
- 60 γρ. ροδάκινα κυβάκια
- 140 γρ. χυμός φρούτων
- 70 γρ. ζάχαρη
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 260 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
Για το Ζελέ Ροδάκινου:
- 250 γρ. ροδάκινα κυβάκια
- 60 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. χυμός φρούτων
- 80 γρ. πολτός ροδάκινο
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
Βάση: Αρχικά τρίψτε τα μπισκότα, ανακατέψτε με το βούτυρο και στρώστε τα σε τσέρκι 20 εκ.. Κατόπιν βάλτε στην κατάψυξη.
Μους: Στη συνέχεια μουλιάστε τη ζελατίνη. Επίσης πολτοποιήστε ροδάκινο με χυμό, ζεστάνετε με ζάχαρη, διαλύστε τη ζελατίνη και αφήστε να κρυώσει. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος ημίρρευστη, προσθέστε τη στο μείγμα μαζί με τα κυβάκια ροδάκινου. Επιπλέον απλώστε πάνω στη βάση και βάλτε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Ζελέ: Ακόμη, μουλιάστε τη ζελατίνη. Έπειτα πολτοποιήστε ροδάκινο με χυμό, ζεστάνετε με ζάχαρη, διαλύστε τη ζελατίνη. Ωστόσο προσθέστε τα κυβάκια ροδάκινου και αφήστε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση: Επιπλέον ρίξτε το κρύο ζελέ πάνω στην παγωμένη τούρτα και ξαναβάλτε στην κατάψυψη για 2 ώρες. Τέλος ξεφορμάρετε και διακοσμήστε προαιρετικά με φέτες ροδάκινο και μέντα.
Καλή απόλαυση!
Χορηγούμενο