Αν ψάχνετε για ένα δροσερό και εύκολο γλυκό, αυτό το cheesecake ψυγείου με φρέσκα βερίκοκα είναι η ιδανική επιλογή. Καθώς η συνταγή είναι απλή και το αποτέλεσμα είναι ένα ελαφρύ και απολαυστικό επιδόρπιο.
Υλικά
Για τη βάση:
- 170 γρ. τριμμένα μπισκότα (πτι μπερ ή digestive)
- 30 γρ. (1/3 κούπας) αμύγδαλο φιλέ
- 15 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
- 120 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος
Για την κρέμα:
- 800 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. (1½ κούπα) κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Διακόσμηση:
- 150 γρ. φρέσκα βερίκοκα, κομμένα σε τέσσερα
- Φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Εκτέλεση
Βήμα 1: Η βάση
Έπειτα σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά τα τριμμένα μπισκότα, το αμύγδαλο, τα αποξηραμένα βερίκοκα και το λιωμένο βούτυρο. Μετά αδειάστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο πάτο (24-25 εκ. διάμετρος). Ακόμη πιέστε το ομοιόμορφα με την παλάμη σας για να δημιουργήσετε μια συμπαγή βάση. Ωστόσο τοποθετήστε τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 2: Η κρέμα
Στη συνέχεια στον κάδο του μίξερ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
Βήμα 3: Συναρμολόγηση
Επιπλέον αδειάστε την κρέμα πάνω από την παγωμένη βάση μπισκότου και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει. Κατόπιν όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρετε προσεκτικά. Επίσης γαρνίρετε με τα φρέσκα βερίκοκα και τα φυλλαράκια δυόσμου.
Τέλος απολαύστε αυτό το δροσερό και ελαφρύ cheesecake, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Χορηγούμενο