Χορηγούμενο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο, γεμάτο γεύση- Η γεύση του είναι απλά θεϊκή!

Χορηγούμενο

Αν το καλοκαίρι ήταν γλυκό, θα ήταν ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο, γεμάτο γεύση. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, χρειαζόμαστε κάτι που θα μας αναζωογονήσει και θα μας προσφέρει δροσιά.

Τα γλυκά ψυγείου είναι ιδανικά για αυτή την εποχή. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και συνήθως φτιάχνονται με απλά υλικά, που μπορούμε να βρούμε εύκολα ή έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό είναι αυτό με βάση από μπισκότο, κρέμα και ζελέ. Όλες οι αγαπημένες μας γεύσεις συνδυασμένες σε ένα επιδόρπιο!

Η βάση από μπισκότο και η λευκή κρέμα θυμίζουν cheesecake, ενώ το ζελέ που απολαμβάναμε ως παιδιά προσθέτει το τέλειο topping. Ο συνδυασμός της τραγανής γεύσης του μπισκότου με την κρεμώδη, μαλακή υφή από πάνω είναι απολαυστικός.

Η εξαιρετική συνταγή του Δημήτρη Μιχαηλίδη για γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι είναι πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή. Η γεύση του είναι απλά θεϊκή.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο πτι μπερ
  • 400 γρ. κρέμα τυρί
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 230 γρ. σαντιγί
  • 200 ml βραστό νερό
  • 1 πακέτο ζελέ λεμόνι
  • 200 ml κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 22 εκ.

Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.

Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, ένα πακέτο ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.

ΩστόσομΜόλις αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Έπειτα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ με τη σπάτουλα, τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button