Τα γλυκά ψυγείου είναι ιδανικά για αυτή την εποχή. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και συνήθως φτιάχνονται με απλά υλικά, που μπορούμε να βρούμε εύκολα ή έχουμε ήδη στο σπίτι μας.
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό είναι αυτό με βάση από μπισκότο, κρέμα και ζελέ. Όλες οι αγαπημένες μας γεύσεις συνδυασμένες σε ένα επιδόρπιο!
Η βάση από μπισκότο και η λευκή κρέμα θυμίζουν cheesecake, ενώ το ζελέ που απολαμβάναμε ως παιδιά προσθέτει το τέλειο topping. Ο συνδυασμός της τραγανής γεύσης του μπισκότου με την κρεμώδη, μαλακή υφή από πάνω είναι απολαυστικός.
Αρχικά βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 22 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, ένα πακέτο ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
ΩστόσομΜόλις αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ με τη σπάτουλα, τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο σύντροφός του προχώρησαν στο επόμενο βήμα της σχέσης τους μετά…
Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…
Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…
Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…
Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…
Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…