Τα γλυκά ψυγείου είναι ιδανικά για αυτή την εποχή. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και συνήθως φτιάχνονται με απλά υλικά, που μπορούμε να βρούμε εύκολα ή έχουμε ήδη στο σπίτι μας.
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό είναι αυτό με βάση από μπισκότο, κρέμα και ζελέ. Όλες οι αγαπημένες μας γεύσεις συνδυασμένες σε ένα επιδόρπιο!
Η βάση από μπισκότο και η λευκή κρέμα θυμίζουν cheesecake, ενώ το ζελέ που απολαμβάναμε ως παιδιά προσθέτει το τέλειο topping. Ο συνδυασμός της τραγανής γεύσης του μπισκότου με την κρεμώδη, μαλακή υφή από πάνω είναι απολαυστικός.
Αρχικά βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού 22 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα τυρί, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, ένα πακέτο ζελέ λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
ΩστόσομΜόλις αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Έπειτα απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ με τη σπάτουλα, τη στρώνουμε και βάζουμε το γλυκό μας για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι από το dimitrismichailidis.com
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη συνολικά 380 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών (με σχέση εργασίας Ιδιωτικού…
Στις 21 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, μία από τις…
Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Πάνου Μαρινόπουλου. Έφυγε…
Το Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εγκρίνοντας την προκήρυξη για την…
Ποιός είναι ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ, που έχει καταγραφεί ποτέ σε ολόκληρο στον…
Σοκ και σάλος στη Γαλλία: Ο νέος ΑΓΕΕΘΑ ζήτησε από τους Δημάρχους να προετοιμαστούν για…