Χορηγούμενο
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έχετε δει την πεθερά του Μητσοτάκη; Η μητέρας της Μαρέβας σε βραδινή έξοδο (φωτο)

Η άγνωστη καταγωγή και το εντυπωσιακό γενεαλογικό της δέντρο

Χορηγούμενο

Πολύ διακριτική ήταν ομολογουμένως η σπάνια εμφάνιση της μητέρας της Μαρέβας Μητσοτάκη, πεθεράς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πρόσφατη έξοδό της στο Μέγαρο Μουσικής.

Οσο και να προσπάθησε να αποφύγει τα φλας, ελάχιστοι αναγνώρισαν στο φουαγιέ του Μεγάρου την Ηβη Γόντικα, η οποία συνοδευόταν από τη γνωστή εικαστικό και επίσης κάτοικο Φιλοθέης Εριέττα Βορδώνη.

Οι δύο γυναίκες, τις οποίες ενώνει η αγάπη τους για την τέχνη και τη μουσική, παρακολούθησαν στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» την παράσταση σύγχρονου χορού «Dance me – Music by Leonard Cohen» από τη διάσημη ομάδα χορού Ballets Jazz Montreal, σε συνέχεια της διεθνούς sold out περιοδείας της.

Εντυπωσιάζει το γενεαλογικό της δέντρο

Το γενεαλογικό δέντρο της κυρίας πρωθυπουργού είναι εντυπωσιακό μάλιστα. Αφού η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο, έχοντας ρίζες από Χίο και Βαρσοβία. Από την πλευρά του πατέρα της, ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι, είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία.

Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο. Από την πλευρά της Ελληνίδας μητέρας της, της Hβης Γόντικα, ο ναυπηγός παππούς της Φίλιππος… Ήταν τρίτης γενιά Ελληνας της Αλεξάνδρειας και ο πρώτος φοιτητής που σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Νιούκασλ του Λονδίνου. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 1956 ενώ υπήρξε πρόεδρος του νορβηγικού νηογνώμονα Det Norske Veritas.

Οι γονείς της Μαρέβας Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία, όπου σπούδαζαν και οι δυο τους Ιατρική.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού μεγάλωσε ουσιαστικά με τη γιαγιά της μετά το διαζύγιο των γονιών της. Ο πατέρα της συνέχισε να ζει και να δουλεύει στο Λονδίνο και η μητέρα της προχώρησε σε ακόμα τρεις γάμους. Από την πλευρά της μητέρας της απέκτησε επίσης τον ετεροθαλή αδελφό της, τον Γιωργή, ο οποίος ασχολείται με τα χρηματιστηριακά.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button