Χορηγούμενο
ΚΟΣΜΟΣ

Εφιαλτικές εξελίξεις: Ο Πούτιν ενισχύει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας και ξεκινάει μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων!

Χορηγούμενο

λΕνόψει της γιορτής των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προανήγγειλε πως η χώρα του θα ενισχύσει περαιτέρω το πυρηνικό οπλοστάσιό της και θα ξεκινήσει μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων.

Σε διάγγελμά του για την «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας», ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου είπε ότι φέτος θα αναπτυχθούν τα πρώτα συστήματα εκτόξευσης διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Sarmat (γνωστών στη Δύση και ως «Satan 2»).

«Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τη μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων αέρος-εδάφους Kinzhal. Επίσης, θα ξεκινήσουμε τη μαζική παραγωγή αντιπλοϊκών υπερηχητικών πυραύλων Zircon», δήλωσε ο Πούτιν.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ διαβεβαίωνε ότι η απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη New START, για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων, «δεν μας φέρνει πιο κοντά σε έναν πυρηνικό πόλεμο».

Δείτε το σχετικό βίντεο

Η ομιλία Πούτιν

Τεράστια πλήθη συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος ανέβηκε στη σκηνή στη συναυλία «Δόξα στους Υπερασπιστές της Πατρίδας», που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Luzhniki» την Τετάρτη. Ο Πούτιν τους κάλεσε, μάλιστα, να φωνάξουν «Ρωσία, Ρωσία!». Και αυτό, για να τιμήσουν όλους όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Πολεμούν ηρωικά! Θαρραλέα, γενναία. Είμαστε περήφανοι για αυτούς!», είπε ο Ρώσος Πρόεδρος. Και πρόσθεσε, μάλιστα «σήμερα υποστηρίζονται από όλη τη χώρα!». Ο Πούτιν είπε ότι μόλις ενημερώθηκε από τους στρατιωτικούς Αρχηγούς για την κατάσταση στην Ουκρανία, λέγοντας στα πλήθη:

«Όταν είμαστε μαζί, δεν έχουμε ίσους. Στην ενότητα του Ρωσικού λαού».

Η ομιλία του εκφωνήθηκε την παραμονή αργίας στη Ρωσία την Πέμπτη για να τιμήσει τους ανθρώπους, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε ομιλία του την Τρίτη, ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση «απελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι» τη δεκαετία πριν από τον πόλεμο, ξεκινώντας άλλες συγκρούσεις. Και υποσχέθηκε ότι η Μόσχα θα «συνεχίσει να επιλύει τους στόχους». Αυτούς, που το Κρεμλίνο περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι ο Πούτιν έκαν ένα «μεγάλο λάθος!». Αυτό της αναστολής της συμμετοχή της Ρωσίας στην πυρηνική Συμφωνία New START. Είπε, μάλιστα, ότι θα υπερασπιστεί κάθε εκατοστό του ΝΑΤΟ.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button