Χορηγούμενο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Κλείδωσε» η ημερομηνία! Με έκτακτο διάγγελμα η ανακοίνωση του Πρωθυπουργού

Πότε στήνονται οι πρώτες κάλπες;

Χορηγούμενο

Εκλογές 2023: Τα έντυπα υποβολής υποψηφιότητας έφτασαν στα υπουργεία. Αυτό σημαίνει, πως οι εκλογές «πλησιάζουν». Πότε θα τις ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έφτασαν τα έντυπα υποβολής υποψηφιότητας σε όσους προτίθενται να κατέβουν στις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική διαδικασία, υποδηλώνει, μάλιστα, πως, πλέον, είμαστε πολύ κοντά στην προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών. Και, όπως όλα δείχνουν, έχει «κλειδώσει», τουλάχιστον, για τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής, η 9η Απριλίου.

Πότε και πως θα το ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

Μέχρι τότε βεβαίως θα υπάρξουν δύο υπουργικά συμβούλια. Ένα στο τέλος του μήνα και ένα στις αρχές του Μαρτίου. Στο οποίο ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα και την αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία και αναμένεται να είναι η τελευταία παρέμβαση πριν τη μάχη των εκλογών.

Όλα δείχνουν ότι ίσως στην εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο τελευταίο αυτό υπουργικό συμβούλιο να υπάρξει αναφορά στο χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες. Με την ημερομηνία να ανακοινώνεται μέσω διαγγέλματος. Ο πρωθυπουργός σε όλες του τις τελευταίες τοποθετήσεις έχει επισημάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν «κάποια στιγμή μέσα στην Άνοιξη». Και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για την 9η Απριλίου οι δεύτερες εκλογές τοποθετούνται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Με την προεκλογική περίοδο να βρίσκεται σε εξέλιξη ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα.

Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Χορηγούμενο
Back to top button