ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΑΝΙΚΟΥ

Γιατί η Ελληνική φέτα πωλείται φθηνότερα στη Γερμανία από την Ελλάδα;

Σαρώνει ανεξέλεγκτα η αισχροκέρδεια!

Η βιολογική φέτα «Κολιός» των 150 γραμμαρίων στα σούπερ μάρκετ του Βερολίνου πωλείται 1,99€ και στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ έχει 2,40€! Εάν αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια, τότε τι είναι;

Η γαλακτοβιομηχανία αγοράζει το γάλα από τον αγελαδοτρόφο 0,52€ το λίτρο και στο ράφι φτάνει 1,48€ με 1,87€.

Στην Κύπρο

Στην Κύπρο, ο παραγωγός πουλάει το γάλα 0,67€ έως 0,70€ το λίτρο. Και, μάλιστα, στο σούπερ μάρκετ πωλείται 1,50€, 1,55€, έως 1,60€.

Στη Δανία

Στη Δανία, μάλιστα, ο παραγωγός πουλάει το γάλα 0,62€ έως 0,63€ ανά λίτρο. Και στο σούπερ μάρκετ πωλείται 1,80€ έως 2€.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στην Ελλάδα ο παραγωγός σε σχέση με τον Κύπριο και τον Δανό συνάδελφό του, πουλάει το γάλα φθηνότερα στη γαλακτοβιομηχανία. Και ο Έλληνας καταναλωτής το αγοράζει ακριβότερα σε σχέση με τον Κύπριο και τον Δανό!

Σαρώνει η αισχροκέρδεια και μάλιστα με τις πλάτες της κυβέρνησης

Να γιατί η φετινή προεκλογική μάχη θα κριθεί στο ράφι των σούπερ μάρκετ! Ο Έλληνας καταναλωτής – ψηφοφόρος διαπιστώνει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ιδίως η κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να τιθασεύσει τις τιμές και να πατάξει τα κυκλώματα αισχροκέρδειας, που δρουν, μάλιστα, ανεξέλεγκτα από την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση. Όποιος μιλήσει ντόμπρα και κατεβάσει σχέδιο πάταξης της αισχροκέρδειας, θα αγγίξει τις καρδιές των καταναλωτών – ψηφοφόρων. Αλλά δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό δείχνει να μην διαισθάνεται το μέγεθος και την κρισιμότητα του προβλήματος.

Back to top button