Αναζητάτε ένα γλυκό που να είναι δροσερό, ελαφρύ και να σας ταξιδεύει πίσω στα παιδικά σας χρόνια; Η παρακάτω συνταγή για γλυκό με γιαούρτι και ανανά είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες, εύκολο στην παρασκευή του. Και συνδυάζει μοναδικά την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού με τη γλυκιά γεύση του ανανά.
Υλικά για 6 μερίδες
1 φακελάκι ζελέ ανανά
240 ml ζεστό νερό
150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
400 γρ. γιαούρτι με 10% λιπαρά
1 κονσέρβα ανανά, κομμένος σε μικρές μπουκιές
Για το σερβίρισμα:
Ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
Η σωστή διαδικασία
Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ρίξτε το ζελέ ανανά και το ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί το γιαούρτι και τέλος προσθέστε και τη χτυπημένη σαντιγί.
Βήμα 2: Κατόπιν αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα με τρύπα στη μέση και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Βήμα 3: Στη συνέχεια βγάλτε τη φόρμα από το ψυγείο και προσθέστε τα κομμάτια ανανά. Ανακατέψτε ελαφρά για να πάνε παντού και συνεχίστε την ψύξη για περίπου δυόμισι ώρες, μέχρι το γλυκό να σφίξει εντελώς.
Βήμα 4: Επιπλέον όταν το γλυκό έχει πήξει καλά, ξεφορμάρετε και σερβίρετε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης.
Tip: Γιατί να χρησιμοποιήσετε ανανά κονσέρβας; Ο λόγος είναι απλός: ο φρέσκος ανανάς περιέχει ένα ένζυμο που εμποδίζει το ζελέ να πήξει. Επομένως, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ανανά από κονσέρβα.
Χορηγούμενο