500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. λάδι (ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι)
300 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
100 γρ. καρύδια τριμμένα
100 γρ. σταφίδες
Προετοιμασία του Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C με αέρα. Είναι σημαντικό να έχετε τον φούρνο έτοιμο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το κέικ.
Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίξτε την κανέλα, τα τριμμένα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ρίξτε το αλεύρι λίγο-λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη ζύμη. Φροντίστε να μην αφήσετε σβόλους.
Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 50 λεπτά στους 170°C.
Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά, ελέγξτε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στον φούρνο για λίγα ακόμη λεπτά.
Τέλος αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί. Μόλις κρυώσει εντελώς, μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια και να το σερβίρετε.
Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς εκατοντάδων αλλοδαπών ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κρήτη. Μετά από…
Ενώ πολλοί προσπαθούν να στριμώξουν λίγες μέρες ξεκούρασης στο φορτωμένο τους πρόγραμμα, η Ντούα Λίπα…
Στην πρώτη του αναμέτρηση, ο Πορτογάλος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ρούι Βιτόρια, είχε την ευκαιρία να…
Αν λατρεύετε τη γεύση των μπισκότων Lotus Biscoff, αυτή η συνταγή για ένα κρεμώδες και…
Ο Βραζιλιάνος σταρ του ποδοσφαίρου, Νεϊμάρ, είναι πλέον επίσημα πολύτεκνος. Καθώς απέκτησε το τέταρτο παιδί…
Είναι πράγματι μια πολύ δύσκολη και συχνά ακατανόητη κατάσταση, όταν κάποιος που φαινόταν "μια χαρά…