500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. λάδι (ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι)
300 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
100 γρ. καρύδια τριμμένα
100 γρ. σταφίδες
Προετοιμασία του Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C με αέρα. Είναι σημαντικό να έχετε τον φούρνο έτοιμο, ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα το κέικ.
Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίστε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ρίξτε την κανέλα, τα τριμμένα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Ρίξτε το αλεύρι λίγο-λίγο στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρευστη ζύμη. Φροντίστε να μην αφήσετε σβόλους.
Στη συνέχεια λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών. Ρίξτε τη ζύμη στο ταψί και απλώστε την ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 50 λεπτά στους 170°C.
Μόλις περάσουν τα 50 λεπτά, ελέγξτε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, το κέικ είναι έτοιμο. Αν όχι, αφήστε το στον φούρνο για λίγα ακόμη λεπτά.
Τέλος αφήστε το κέικ να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το βγάλετε από το ταψί. Μόλις κρυώσει εντελώς, μπορείτε να το κόψετε σε κομμάτια και να το σερβίρετε.
Η φανουρόπιτα αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες παραδόσεις της Ορθοδοξίας, συνδεδεμένη άμεσα με τη…
Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Αβέτ Σφακιανάκη σε ηλικία 80…
Τα φημισμένα σύκα Μαρκοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της…
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρουί Βιτόρια, μίλησε μετά τη νίκη της ομάδας του επί της…
Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου, καθώς ξέσπασε φωτιά στον Εθνικό Δρυμό…
Ο Τραμπ βγήκε για περιπολία στους δρόμους της Ουάσινγκτον μαζί με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς…