ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φανταστικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, τότε αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Με τραγανή υφή και πλούσια γεύση, θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

 

Υλικά
Για την Ζύμη
400 γρ Μαργαρίνη
30 γρ Ηλιέλαιο
2 Βανίλιες
130 γρ Ζάχαρη άχνη
20 γρ Κορν Φλαουρ
670 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση Μελομακάρονο

1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
50 γρ Μέλι
Ξύσμα απο 1/2 Πορτοκάλι
1 Σφηνάκι Λικέρ Κανέλας • Χριστουγεννιάτικο Λικέρ Καν

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα, ξεκινάμε προσθέτοντας στη λεκάνη το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ. Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Επίσης η ζύμη θα είναι αφράτη και εύκολη στην επεξεργασία. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, κρατάμε ένα μπολ για αργότερα και το άλλο που ανοίγει σε φύλλο.

Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε δύο κομμάτια μεμβράνης πάνω στο τραπέζι και τοποθετούμε τη λευκή ζύμη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε το φύλλο σε σχήμα παραλληλόγραμμου, προσέχουμε να έχουμε ομοιόμορφο πάχος παντού. Επίσης με τα χέρια μας διαμορφώνουμε τις άκρες και τα πλαϊνά.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια, τα μπαχαρικά, το μέλι, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και το λικέρ κανέλα (αν δεν έχετε φτιάξει, μπορείτε να βάλετε κονιάκ). Επιπλέον ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.

Κατόπιν προσθέτουμε πλήρως το μείγμα στην άλλη ζύμη και ζυμώνουμε καλά ώστε τα υλικά να ενσωματώνονται και να μην κολλούν στα τοιχώματα του μπολ. Μετά απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο φύλλο σε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι και την πιέζουμε ώστε να ενωθεί καλά με την προηγούμενη ζύμη. Ωστόσο με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό.

Έπειτα κόβουμε το ρολό σε κομμάτια του μεγέθους που επιθυμούμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά. Μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα.

Τέλος αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη για το τελικό άγγιγμα. Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας είναι έτοιμα για να τα πάρουμε, γεμάτα αρώματα και εξαιρετική γεύση

 

Η συνταγή προέρχεται από τον Pastry Chef Στράτο Πέτρου

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: Κατάρτιση ανέργων με επίδομα 2.250 ευρώ και online μαθήματα

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για χιλιάδες ανέργους πανελλαδικά. Με χρηματοδότηση…

13 λεπτά ago

Εκπτώσεις: Πότε αρχίζουν και ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου,…

32 λεπτά ago

Ο καιρός αλλάζει: Πιο αδύναμος ο καύσωνας, ακολουθεί θεαματική πτώση θερμοκρασίας

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας, αναφέρει σε ανάρτησή του ότι το νέο κύμα καύσωνα…

40 λεπτά ago

Βαλαντσιούνας: Γιατί καθυστερεί η ανακοίνωση από τον Παναθηναϊκό – Το μπέρδεμα με το NBA συμβόλαιο

Ο Λιθουανός σέντερ Γιόνας Βαλαντσιούνας έφτασε χθες (4/7) στην Αθήνα, εν μέσω έντονων φημών για…

1 ώρα ago

Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα: Συγκλονιστικές στιγμές στο Γκοντομάρ με την παρουσία της Λίβερπουλ (Live εικόνα)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος του ποδοσφαίρου θρηνεί την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, Ντιόγκο…

1 ώρα ago

Θρήνος στον κινηματογράφο: Πέθανε ο ηθοποιός Kenneth Colley, θύμα επιπλοκών COVID-19

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Κένεθ Κόλεϊ. Γνωστός για…

2 ώρες ago