ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φανταστικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Published by
Συντακτική Ομάδα

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, τότε αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Με τραγανή υφή και πλούσια γεύση, θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

 

Υλικά
Για την Ζύμη
400 γρ Μαργαρίνη
30 γρ Ηλιέλαιο
2 Βανίλιες
130 γρ Ζάχαρη άχνη
20 γρ Κορν Φλαουρ
670 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση Μελομακάρονο

1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
50 γρ Μέλι
Ξύσμα απο 1/2 Πορτοκάλι
1 Σφηνάκι Λικέρ Κανέλας • Χριστουγεννιάτικο Λικέρ Καν

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα, ξεκινάμε προσθέτοντας στη λεκάνη το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ. Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Επίσης η ζύμη θα είναι αφράτη και εύκολη στην επεξεργασία. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, κρατάμε ένα μπολ για αργότερα και το άλλο που ανοίγει σε φύλλο.

Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε δύο κομμάτια μεμβράνης πάνω στο τραπέζι και τοποθετούμε τη λευκή ζύμη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε το φύλλο σε σχήμα παραλληλόγραμμου, προσέχουμε να έχουμε ομοιόμορφο πάχος παντού. Επίσης με τα χέρια μας διαμορφώνουμε τις άκρες και τα πλαϊνά.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια, τα μπαχαρικά, το μέλι, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και το λικέρ κανέλα (αν δεν έχετε φτιάξει, μπορείτε να βάλετε κονιάκ). Επιπλέον ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.

Κατόπιν προσθέτουμε πλήρως το μείγμα στην άλλη ζύμη και ζυμώνουμε καλά ώστε τα υλικά να ενσωματώνονται και να μην κολλούν στα τοιχώματα του μπολ. Μετά απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο φύλλο σε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι και την πιέζουμε ώστε να ενωθεί καλά με την προηγούμενη ζύμη. Ωστόσο με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό.

Έπειτα κόβουμε το ρολό σε κομμάτια του μεγέθους που επιθυμούμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά. Μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα.

Τέλος αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη για το τελικό άγγιγμα. Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας είναι έτοιμα για να τα πάρουμε, γεμάτα αρώματα και εξαιρετική γεύση

 

Η συνταγή προέρχεται από τον Pastry Chef Στράτο Πέτρου

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» – Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να επιβεβαιώνεται

Άγιος Παΐσιος: «4 χρόνια θα κρατήσει το χάος» - Η συγκλονιστική προφητεία που φαίνεται να…

10 ώρες ago

Βουλευτής βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο

Ο νεαρός βουλευτής Έμελι Πελτόνεν βρέθηκε νεκρός μέσα στο Κοινοβούλιο σκορπώντας σοκ και θλίψη σε…

15 ώρες ago

Ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια: Τα νέα σχήματα στις πίστες της Αθήνας

Έρχονται ανατροπές και εκπλήξεις στα μπουζούκια... Τα νέα σχήματα που θα δούμε στις νυχτερινές πίστες…

21 ώρες ago

Παναθηναϊκός – Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa League

Παναθηναϊκός - Σαμσουνσπόρ: Που και πότε θα δούμε τον αγώνα για τα play-off του Europa…

22 ώρες ago

Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας: Η Φίνος Φιλμ μας ταξιδεύει μέσα από το φακό του ελληνικού κινηματογράφου

Σήμερα, 19 Αυγούστου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φωτογραφίας, και η Φίνος Φιλμ δεν θα μπορούσε…

22 ώρες ago

Συναγερμός στη Σαλαμίνα: Ψαράδες κρεμούν λαγοκέφαλους στα δέντρα ως προειδοποίηση

Μια ασυνήθιστη και ανησυχητική εικόνα υποδέχεται τους επισκέπτες στην παραλία ΝΑΤΟ της Σαλαμίνας. Όπου ψαράδες…

22 ώρες ago