ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φανταστικά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Αν αγαπάτε τη γεύση των μελομακάρονων, αλλά αναζητάτε μια πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή, τότε αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι η τέλεια επιλογή για εσάς! Με τραγανή υφή και πλούσια γεύση, θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

 

Υλικά
Για την Ζύμη
400 γρ Μαργαρίνη
30 γρ Ηλιέλαιο
2 Βανίλιες
130 γρ Ζάχαρη άχνη
20 γρ Κορν Φλαουρ
670 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την Γέμιση Μελομακάρονο

1 κουτ γλυκού Κανέλα Σκόνη
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο Σκόνη
50 γρ Μέλι
Ξύσμα απο 1/2 Πορτοκάλι
1 Σφηνάκι Λικέρ Κανέλας • Χριστουγεννιάτικο Λικέρ Καν

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα μπισκότα, ξεκινάμε προσθέτοντας στη λεκάνη το αλεύρι, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο, τη βανίλια, τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ. Αρχικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Επίσης η ζύμη θα είναι αφράτη και εύκολη στην επεξεργασία. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, κρατάμε ένα μπολ για αργότερα και το άλλο που ανοίγει σε φύλλο.

Για να φτιάξουμε το φύλλο, βάζουμε δύο κομμάτια μεμβράνης πάνω στο τραπέζι και τοποθετούμε τη λευκή ζύμη. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια μας, ανοίγουμε το φύλλο σε σχήμα παραλληλόγραμμου, προσέχουμε να έχουμε ομοιόμορφο πάχος παντού. Επίσης με τα χέρια μας διαμορφώνουμε τις άκρες και τα πλαϊνά.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα καρύδια, τα μπαχαρικά, το μέλι, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι και το λικέρ κανέλα (αν δεν έχετε φτιάξει, μπορείτε να βάλετε κονιάκ). Επιπλέον ανακατεύουμε καλά το μείγμα με μια σπάτουλα.

Κατόπιν προσθέτουμε πλήρως το μείγμα στην άλλη ζύμη και ζυμώνουμε καλά ώστε τα υλικά να ενσωματώνονται και να μην κολλούν στα τοιχώματα του μπολ. Μετά απλώνουμε τη ζύμη πάνω στο φύλλο σε ένα μακρόστενο μπαστουνάκι και την πιέζουμε ώστε να ενωθεί καλά με την προηγούμενη ζύμη. Ωστόσο με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό.

Έπειτα κόβουμε το ρολό σε κομμάτια του μεγέθους που επιθυμούμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για περίπου 25-30 λεπτά. Μέχρι να πάρουμε ένα ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα.

Τέλος αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη για το τελικό άγγιγμα. Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας είναι έτοιμα για να τα πάρουμε, γεμάτα αρώματα και εξαιρετική γεύση

 

Η συνταγή προέρχεται από τον Pastry Chef Στράτο Πέτρου

Δείτε το βίντεο:

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Σάλος με πλοίο που ταξίδευε προς Λέρο με ανοιχτή μπουκαπόρτα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ​​που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Συνοδευόμενη από φωτογραφίες που απεικονίζουν το…

50 λεπτά ago

Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια την Κυριακή

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών. Προειδοποιώντας για…

2 ώρες ago

Η ιστορία πίσω από τα παράξενα ονόματα που γιορτάζουν αύριο

Αύριο, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του 2023, τιμάται η μνήμη των Αγίων…

2 ώρες ago

Νεκρή 26χρονη μητέρα μετά από «βάρβαρη» ανόρθωση γλουτών

Μια 26χρονη μητέρα από τη Βρετανία πέθανε στην Τουρκία μετά από μια ιατρική θεραπεία για…

3 ώρες ago

Ο κρυμμένος θησαυρός στην οροφή της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα Βόνιτσας

Κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα στη Βόνιτσα, οι…

3 ώρες ago

Τροχαίο στη Νέα Ερυθραία: Μηχανή παρέσυρε μητέρα με τα δύο παιδιά της, το ένα βρέφος 30 ημερών”

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες, Τετάρτη (11/12), στη Νέα Ερυθραία. Όταν μία μητέρα με…

3 ώρες ago