ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φανταστικές και γρήγορες κρέπες με σπανάκι,τυριά και μυρωδικά

Η κρέπα εκτός από καταπληκτικό street food για μεταμεσονύχτιες ορέξεις, είναι και πρώτης τάξεως πίτα μέσα στην οποία μπορείτε να τυλίξετε τη γέμιση της επιλογής σας και να την ψήσετε στο φούρνο.

 

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις κρέπες

1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
3 αυγά
400 ml γάλα πλήρες
λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
½ κιλό σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
150 γρ. γραβιέρα χονδροτριμμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
και 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ*
  • 1 ½ λίτρο γάλα*
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. γραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Αρχικά βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Στη συνέχεια το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Ωστόσο επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Έπειτα τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο, το ανθότυρο και τη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Βήμα 4
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 5
Στη συνέχεια ψήνουμε τις κρέπες: Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Κατόπιν τοποθετούμε από πάνω τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη με το άνοιγμα προς τα κάτω και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Επιπλέον πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το λαδοτύρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Τι συμβαίνει με αστροναύτες; Μεταλλάχτηκε ο εγκέφαλός τους στο διάστημα

Τι συμβαίνει με αστροναύτες; Μελέτη της NASA έδειξε πως μεταλλάχτηκε ο εγκέφαλός τους στο διάστημα…

24 λεπτά ago

Μαθητής Δημοτικού έδειρε τέσσερις δασκάλους

Μαθητής Δημοτικού έδειρε τέσσερις δασκάλους... Ακόμη ένα άγριο περιστατικό που δείχνει πως η βία ανηλίκων…

39 λεπτά ago

Σοκ: Άρχισαν να εξοπλίζουν τα καταφύγια – Που βρίσκονται στην Αθήνα;

Άρχισαν να εξοπλίζουν τα πυρηνικά καταφύγια στην Ελλάδα... Που βρίσκονται στην Αθήνα και σε τι κατάσταση βρίσκονται…

52 λεπτά ago

Ειρήνη Μουρτζούκου: 8 τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα;

Ειρήνη Μουρτζούκου: Ενδείξεις πως τα νεκρά μωρά στην Αμαλιάδα είναι 8 με το θρίλερ να…

2 ώρες ago

Απαγορευμένο βίντεο με την Ειρήνη Παπαδοπούλου σε πιλοτήριο

Το απαγορευμένο βίντεο με την Ειρήνη Παπαδοπούλου μέσα σε πιλοτήριο αεροπλάνου που οδήγησε στην απόλυση…

2 ώρες ago

Χρυσή χρονιά το 2025 για 4 ζώδια που θα πλουτίσουν

Χρυσή χρονιά το 2025 για 4 ζώδια που θα πλουτίσουν και ίσως είναι η κατάλληλη…

3 ώρες ago