ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φανταστικές και γρήγορες κρέπες με σπανάκι,τυριά και μυρωδικά

Published by
Συντακτική Ομάδα

Η κρέπα εκτός από καταπληκτικό street food για μεταμεσονύχτιες ορέξεις, είναι και πρώτης τάξεως πίτα μέσα στην οποία μπορείτε να τυλίξετε τη γέμιση της επιλογής σας και να την ψήσετε στο φούρνο.

 

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τις κρέπες

1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
3 αυγά
400 ml γάλα πλήρες
λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
½ κιλό σπανάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
150 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι
150 γρ. γραβιέρα χονδροτριμμένη
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
και 2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ*
  • 1 ½ λίτρο γάλα*
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. γραβιέρα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Αρχικά βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Στη συνέχεια το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Ωστόσο επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Έπειτα τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Φτιάχνουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Κατόπιν προσθέτουμε τον άνηθο, το ανθότυρο και τη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε τις κρέπες και τις τυλίγουμε σε ρολά.

Βήμα 4
Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.

Βήμα 5
Στη συνέχεια ψήνουμε τις κρέπες: Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μια λεπτή στρώση μπεσαμέλ. Κατόπιν τοποθετούμε από πάνω τις κρέπες τη μία δίπλα στην άλλη με το άνοιγμα προς τα κάτω και τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Επιπλέον πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το λαδοτύρι και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν και να ροδίσουν τα τυριά. Σερβίρουμε τις κρέπες ζεστές.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Recent Posts

Το αποκάλυψε ο Λάκης Γαβαλας: Τα όργια και τα ναρκωτικά μέσα στη βίλα του

Το αποκάλυψε ο Λάκης Γαβαλας Τα όργια και τα ναρκωτικά που έγιναν μέσα στη βίλα…

2 ώρες ago

Ο Σταμάτης Γονίδης ανακοίνωσε το τέλος

Ο Σταμάτης Γονίδης ανακοίνωσε το τέλος... Η ξαφνική αποκάλυψη του τραγουδιστή σε live εμφάνιση που…

3 ώρες ago

Το νέο όνομα του κλειστού του ΟΑΚΑ και οι στόχοι της συμφωνίας

Με μια ιστορική συμφωνία, ο Παναθηναϊκός AKTOR και η Telekom ενώνουν τις δυνάμεις τους, με…

3 ώρες ago

Lake Party Trichonida: Εκπλήξεις και υπερθέαμα μέσα στη φύση

Επιστρέφει το Lake Party Trichonida με πολλές εκπλήξεις και ένα μοναδικό υπερθέαμα μέσα στη φύση...…

3 ώρες ago

Χαλκιδική και Αττική στην κορυφή των καταγγελιών για παρανομίες σε παραλίες

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες στο MyCoast για παραβάσεις στις παραλίες. Με τους πολίτες να αξιοποιούν…

3 ώρες ago

Τι συμβαίνει στο Μεσολόγγι; Εμφανίστηκαν σταυροί από αλάτι

Τι συμβαίνει στο Μεσολόγγι; Εμφανίστηκαν σταυροί από αλάτι στη λιμνοθάλασσα... Ένα συγκλονιστικό θέαμα και μια…

3 ώρες ago