Οι οικιακοί φούρνοι που βρέθηκαν να περιέχουν περισσότερα βακτήρια. Όπως ο σταφυλόκοκκος, που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις. Αν και ακούγεται ανησυχητικό, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν είναι τόσο επικίνδυνο.
Οι φούρνοι μικροκυμάτων θερμαίνουν τα τρόφιμα μέσω της δόνησης των μορίων νερού, δημιουργώντας θερμότητα που συνήθως εξουδετερώνει τα βακτήρια. Ωστόσο, η θερμότητα κατανέμεται άνισα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να μείνουν σημεία με μικρότερη θερμοκρασία. Ειδικά όταν υπάρχουν πιτσιλιές που περιέχουν βακτήρια. Τα μικρόβια που βρίσκονται στο φούρνο προέρχονται κυρίως από τα τρόφιμα που θερμαίνονται, και τα υπολείμματα καταλήγουν στα τοιχώματα ή τις γωνίες.
Αν και είναι σπάνιο τα βακτήρια αυτά να μολύνουν τα τρόφιμα, υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης, ιδιαίτερα όταν τα βρίσκετε απευθείας στο πιάτο του φούρνου μικροκυμάτων. Για να μειωθεί ο κίνδυνος, είναι σημαντικό να καθαρίζονται άμεσα οι διαρροές και να καλύπτονται τα τρόφιμα κατά το ζέσταμα
Ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα μετά από απίστευτο ατύχημα Μια…
Θρίλερ με τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια: Έχασε όλη του την ηλεκτρική ισχύ και τα…
Η UEFA ανακοίνωσε την διαιτητική ομάδα για τον πρώτο σημαντικό ευρωπαϊκό αγώνα του Παναθηναϊκού τη…
Η Κατερίνα Καραβάτου σπάει τη σιωπή της: Στο φως όλη η αλήθεια για το διαζύγιο…
Γιατί οι γυναίκες όσο μεγαλώνουν κόβουν κοντά τα μαλλιά τους; Το κοντό κούρεμα και τα…
Ο Βασίλης Σαμπράκος επιστρέφει με τη νέα εκπομπή του SPORT24, "Mind Game powered by bwin",…