2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο (χωρίς να κάψει)
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού (400 ml) φρέσκο χλιαρό γάλα
Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάζω τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.
Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω καλά.
Σταδιακά ρίχνω το χλιαρό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
Λαδώνω τη βαφλιέρα (μια ειδική συσκευή που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα και διαθέτει αντικολλητικές πλάκες που σχηματίζουν βαθιά τετραγωνάκια για τις βάφλες).
Αν δεν διαθέτετε βαφλιέρα, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι, καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.
Ρίχνω περίπου 4-5 κουταλιές από το μείγμα στη βαφλιέρα και, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
Αφού βγάλω τη βάφλα, επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας τις βάφλες με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας, ή τις σερβίρω με μαρμελάδα και ζάχαρη, ή ό,τι άλλο επιθυμώ.
Επιστήμονες βρήκαν που κρύβονται οι εξωγήινοι! Η απάντηση που θα σας αφήσει άφωνους και το…
Αστυνομικός που ήταν και παντρεμένος ερχόταν σε συνουσία με πτώματα ακόμη και μικρών παιδιών Αστυνομικός…
Με ποιόν είναι παντρεμένη η Ειρήνη Μουρτζούκου; Η απάτη και η μπίζνα με τους εικονικούς…
Το άγνωστο Μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι κρυμμένο και προκαλεί δέος σε όλον τον…
Ποιά είναι η γυναίκα πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας; Η εντυπωσιακή καλλονή που φέρει…
H Ειρήνη Μουρτζούκου επιτέθηκε σε δημοσιογράφο on camera έξω από το Α.Τ. Χαλανδρίου κατά την…