ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φτιάξτε λαχταριστές σπιτικές βάφλες!

Το αγαπημένο γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους

Το πιο αγαπημένο γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους, με την τραγανή κρούστα και την αφράτη εσωτερική ζύμη. Σχηματίζεται σε χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που περιέχουν λαχταριστές ποσότητες σιροπιού καραμέλας ή σοκολάτας, καθώς και λιωμένου παγωτού! Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, και αν έχετε τη σωστή συσκευή για βάφλες, μπορείτε να τα ψήσετε αμέσως.

Υλικά

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο (χωρίς να κάψει)
1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια τσαγιού (400 ml) φρέσκο χλιαρό γάλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάζω τα αυγά και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς.

Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω καλά.

Σταδιακά ρίχνω το χλιαρό γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.

Λαδώνω τη βαφλιέρα (μια ειδική συσκευή που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα και διαθέτει αντικολλητικές πλάκες που σχηματίζουν βαθιά τετραγωνάκια για τις βάφλες).

Αν δεν διαθέτετε βαφλιέρα, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι, καθώς το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό.

Ρίχνω περίπου 4-5 κουταλιές από το μείγμα στη βαφλιέρα και, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.

Αφού βγάλω τη βάφλα, επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας τις βάφλες με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας, ή τις σερβίρω με μαρμελάδα και ζάχαρη, ή ό,τι άλλο επιθυμώ.

Συντακτική Ομάδα

Η συντακτική ομάδα του panictimes.gr απαρτίζεται από έμπειρους δημοσιογράφους και συντάκτες με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης. Διαβάστε πρώτοι αποκλειστικά ρεπορτάζ με έγκυρη, αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, καλύπτοντας ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Share
Published by
Συντακτική Ομάδα

Recent Posts

Γιώργος Αυτιάς: Στην λαϊκή αγορά του Βελγίου – Εξωφρενικές οι τιμές

Ο Γιώργος Αυτιάς συμμετείχε στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΙ. Όπου παρουσίασε μια σύγκριση των τιμών…

10 λεπτά ago

Κορωπί: Νεκρός 17χρονος σε θανατηφόρο τροχαίο

Μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου στο Κορωπί, όταν ένας 17χρονος υπέστη…

23 λεπτά ago

Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Χαρά Κιοσσέ

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Χαρά Κιοσσέ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, που υπήρξε στενή συνεργάτης…

1 ώρα ago

Αυτό είναι το συγκλονιστικό καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι

Αυτό είναι το διάσημο καρότο κέικ του Rose Bakery στο Παρίσι Έτσι, αν έχετε βρεθεί…

2 ώρες ago

Τέλος η καλοκαιρία – Έρχεται τσουχτερό κρύο το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το κλίμα, με τον βοριά να προκαλεί δυσκολίες στη ζωή μας. Τα ξημερώματα της…

3 ώρες ago

Σοκ: Θύμα ξυλοδαρμού 4χρονος, από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο

Η Ελένη Λάμπρου Παναγιωτοπούλου, μητέρα ενός 4χρονου αγοριού, κατήγγειλε ότι το παιδί της έχει επανειλημμένα…

3 ώρες ago